Първите две политически сили заговориха по-спокойно и с по-умерен тон.От

...
Първите две политически сили заговориха по-спокойно и с по-умерен тон.От
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС заговориха по-спокойно. Склонни ли са на компромиси?

Първите две политически сили заговориха по-спокойно и с по-умерен звук.От ГЕРБ-СДС разясниха показания бюджет от финансовия министър Асен Василев. От партията на Борисов имат забележки, само че са подготвени на диалог.

От „ Продължаваме промяната - Демократична България ” не отстъпват от поставените седем гаранции за реформаторска стратегия, само че съгласно тях прекосяването към градивен диалог е добра вест.

От ГЕРБ-СДС показаха, че има забележки към бюджета за тази година, няма да го подлагат на критика в този момент. Бойко Борисов съобщи, че е правилно да създадат това след диалог сфинансовия министър Асен Василев.

На собствен ред Христо Иванов от ПП-ДБ разяснява, че няма проблем взаимните задължения с ГЕРБ-СДС да бъдат документално закрепени, само че главните им седем тематики остават.

Според Борисов дали документът ще се споделя съдружен механизъм или механизъм на механизмите няма значение, тъй като най-важният инструмент, подкрепящ законодателната и управническата стратегия, е бюджетът.

А откакто в петък Бойко Борисовзаяви, че ротация няма да има,днес изрази друго мнение,че ПП-ДБ стоят зад думите си и тя ще се случи.

Христо Иванов също разяснява, като изясни, че ротацията е част от целия пакет с ангажименти.

Иванов добави, че не чака разведряване в връзките, тъй като ръководството ще е комплицирано и това няма да се промени.

Премиерът акад. Николай Денков също разяснява ротационната процедура.

Въпреки това Денков посочи, че има доста неща, на първо място в Народното събрание, които не зависят от него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР