Първи уикенд, откакто нощните заведения у нас не работят. Барове,

...
Първи уикенд, откакто нощните заведения у нас не работят. Барове,
Коментари Харесай

Как заведенията в Пловдив избегнаха забраната на здравния министър?

Първи уикенд, откогато нощните заведения у нас не работят. Барове, нощни заведения и пиано питейни заведения затвориха порти по заповед от здравното министерство. В доста градове работата на заведения за хранене и кафенета беше лимитирана с вечерен час.

Заведенията в Пловдив бързо откриха метод да привлекат гости за вечерта. Където е допустимо бяха подредени маси навън и отоплителни уреди, с цел да стане вероятен престоят на открито.

В " Капана " хората избират да вечерят навън или да изпият по един коктейл под намерено небе на отдалеченост от метър и половина.

Най-притеснени от вероятно затваряне и на заведенията за хранене са хората, които работят в тях.Те съблюдават прецизно дезинфекцията и носенето на маска през целия работен ден.

„ Всички се молим да не се случва такова нещо. Много хора към този момент нямат право да се възползват от услугите на Бюрото по труда ", сподели сервитьорът Христо Иванов.

Собствениците на заведения също се стараят да съблюдават ограниченията, с цел да останат отворени, въпреки и с потенциал на половина.

„ С електронни термометри се мери температурата на хората, дезинфекцират се и по-късно се настаняват, с цел да няма струпване”, сподели Деан Найденов, притежател на заведение.

Затварянето на нощните заведения и нощните клубове обаче не попречи на младежите да се събират на групи.

Пред камерите ни те споделиха, че най-често се събират на домашни празненства. Работното време на коктейл-баровете в Пловдив е лимитирано до 23.30 часа. Проверки от контролните органи ще бъдат правени непрестанно.

Източник: Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР