Първи освободени заложници от терористичната организация Хамас. Става дума за

...
Първи освободени заложници от терористичната организация Хамас. Става дума за
Коментари Харесай

Бащата на Натали, освободена от „Хамас”: Когато я видя, ще бъде най-хубавият ден в живота ми

Първи освободени заложници от терористичната организация „ Хамас ”. Става дума за майка и щерка, американски жители.В изказване боен представител на „ Хамас “ съобщи, че двете американски заложнички са били освободени „ по филантропични съображения вследствие на посредничеството на Катар “.

Въпреки това в плен на групировката остават към 200 цивилни, измежду които, деца и възрастни хора. По данни на „ Ройтерс ” измежду заложниците има жители на 31 страни.

Най-малко 1400 души са убитите по време на нападението на палестинската формация в Израел на 7 октомври. Според палестинските управляващи след последвалите сраженияв Газа саубити над 4000палестинци, а ранените са към 9700 души.

Първи фрагменти на освободените американски заложнички излъчиха международните медии. Джудит Раанан и щерка й Натали са били освободени от Газа в петък вечер. Двете са били на посещаване при родственици в кибуца Нахал Оз в южната част на Израел, покрай Газа. На 7 октомври животът им се прекатурва, а 14 дни след ужаса двете дами към този момент са в Израел и са разговаряли с околните си.

Бащата на Натали и някогашен брачен партньор на Джудит - Ури Раанан съобщи, че е чакал този миг от две седмици.

„ Не съм спал от две седмици. Тази нощ ще дремя умерено. Говорих с щерка ми. Звучеше доста добре, изглеждаше доста добре. Щастлива е и чака да се върне вкъщи. По-рано приказвах и с президента Джо Байдън, благодарих му за помощта по отношение на освобождението им. Надявам се да видя и двете идната седмица. Тогава е рожденият ден на Натали. Ще честваме в дома ми. Когато я видя ще я прегърна, ще я целуна. Ще бъде най-хубавият ден в живота ми ”, сподели той.

Около 200 цивилни остават в плен на „ Хамас ”.Стотици родственици и близки на отвлечените всеки ден разгласяват фотоси в обществените мрежи на деца, дами и мъже, на цели фамилии, чиято орис остава неразбираема.

Според мнения на анализатори в международните медии евентуално ориста на заложниците е измежду факторите, които бавят наземната интервенция на Израел в Ивицата Газа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР