Балканска среща Музика без граници“ 2024 – за втора поредна

...
Балканска среща Музика без граници“ 2024 – за втора поредна
Коментари Харесай

Балканска среща „Музика без граници“ 2024 с.Слокощица

Балканска среща „ Музика без граници “ 2024 – за втора поредна година с. Слокощица посреща най-популярните български, сръбски и македонски реализатори и трансформира кюстендилския район в център за културно съдействие!

Балканската среща ще се организира на 18 и 19 май от 14:00 ч. на стадиона в с. Слокощица, Община Кюстендил!

Мястото, на което ще се състои събитието, е алегорично – освен тъй като продължава традицията на провеждания в продължение на десетки години събор в селото, само че и тъй като мястото е основно за трансгранично културно съдействие на Балканите.

Събитието се провежда с общителното подпомагане на Община Кюстендил и Кметство Слокощица, а новото управление на Община Кюстендил в лицето на инж. Огнян Атанасов и Кметство Слокощица – в лицето на Венера Илиева, сплотяват сили, с цел да трансфорат #кюстендилския район в център за културно съдействие!

„ Община Кюстендил има голяма привилегия да е ситуирана извънредно покрай няколко балкански страни и ние си слагаме амбициозна задача – да бъдем център за културно съдействие и да създадем условия за осъществяване на начинания в тази посока “, показват уредниците.

" Балканска среща: Музика без граници " 2024 ще бъде мост сред хората от Балканите, традициите и бъдещето, а в събитието присъединяване ще вземат над 10 известни реализатори от България, Сърбия и Македония, измежду които:

Тони Дачева, Симона Загорова и Лилия Семкова (България);

Мирослав Илич, Драган Коич – Кеба, Милица Милованович, Оркестърът на Миша Миятович (Сърбия);

Наум Петрески, Зуйца Лазова, Елена Велевска, Оркестърът на Мишел Трайковски (Македония) и други.

Гостите на „ Балканска среща: Музика без граници “ ще имат опцията да се насладят и на осъществяванията на надарените локални #фолклорни групи, както и на прелестните танцьори от Ансамбъл „ Чинари “!

Организатори на Балканска среща: „ Музика без граници “: Община Кюстендил и Кметство Слокощица
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР