Първата световна война ще даде повод на Русия и САЩ

...
Първата световна война ще даде повод на Русия и САЩ
Коментари Харесай

Независимая газета: Първата световна война е шанс за Русия и САЩ да обсъдят Третата

Първата международна война ще даде мотив на Русия и Съединени американски щати да обсъдят Третата. Това написа вестник " Независимая газета " в своя водеща публикация, представена от организация " Фокус ".
След като Съединени американски щати оповестиха отдръпването си от Договора за унищожаване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО), стана явно, че ориста му може би е главната тематика на срещата на президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп в Париж - в границите на 100-годишнината от края на Първата международна война. Отношенията сред двете страни, усложнени от неналичието на съгласие по редица въпроси от интернационалния дневен ред, наподобява, са лишени от опция да реализират компромис. А точно такива вероятности в западната експертна среда предвиждаше разговора за стратегическа непоклатимост в навечерието на договарянията в Хамбург през 2017 година Но мястото, където ще се организира идната среща сред Путин и Тръмп, вдъхва вяра, че към момента има шансове да се схванат един-друг. Както споделят в Париж, Франция е подготвена да стане медиатор сред Русия и Съединените щати по всеки въпрос.
" Ние сме уверени, че разговорът способства за процеса на създаване на мир ", сподели Кристиан Камбон, ръководител на Комисията по външни работи и защита, на среща с съветски публицисти в Париж във френския Сенат. Ако Съединени американски щати и Русия желаят разговор, мисля, че те към този момент са задоволително зрели, с цел да приказват за нещо между тях. Въпреки това, в случай че френската страна може да помогне за осъществяване на този разговор или за определяне на взаимно съгласие, ние ще сме доста удовлетворени от това. Винаги вършим това от сърце и с почитание към участващите страни. Ние почитаме както Москва, по този начин и Вашингтон ".
Диалогът сред съветския и американския водач може да бъде в действителност сложен, като се има поради, че предметът на ДРСМО ще бъде една от главните тематики в договарянията. " Трябва да разберем накъде се движат Съединените щати по този въпрос ", удостовери заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Райков в ефира на съветския " Първи канал ". В поддръжка на запазването на руско-американските съглашения, подписани през 1987 година, се изричат европейски съдружници на Съединените щати, в това число Франция. За тях е въпрос на обезпечаване на личната им сигурност.
Действията на Съединените щати във връзка с ДРСМО са явно стимулирани от желанието да не отстъпват от равнището на китайския боеприпас. Американският консултант на президента за национална сигурност Джон Болтън, който предходната седмица бе в Москва на двудневна аудиенция, прикани съветската страна да стартира стратегически договаряния по китайската политика, която съгласно него съставлява опасност както за Москва, по този начин и за Вашингтон. Представителят на Белия дом назова ДРСМО " светиня от Студената война " и изрази убеденост, че китайската политика заплашва Русия заради простата причина, че централната част на Руската федерация е налична за китайски ракети, които не са лимитирани от никакви интернационалните контракти.
Въпросът за опълчването на политиката на Пекин напълно не е изключен в диалога сред Путин и Тръмп във френската столица. Вярно е, че има подозрения, че този диалог ще допадне на съветския водач. Практиката демонстрира, че Кремъл нормално търси опасност на Запад, а не на Изток, отбелязва още " Независимая газета ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР