Първата резевна електростанция на Германия, работеща на въглища, ще бъде

...
Първата резевна електростанция на Германия, работеща на въглища, ще бъде
Коментари Харесай

Германия пести газ, рестартира резервна електроцентрала на въглища

Първата резевна електростанция на Германия, работеща на въглища, ще бъде рестартирана скоро. „

Става дума за Топлоелектрическа централа Kraftwerk Mehrum в долносаксонския Хоенхамелн, ситуиран сред Хановер и Брауншвайг.

Това заяви организация DPA, базирайки се на информация, получена от Федералната мрежова организация в Бон.

От 14 юли в страната още веднъж е позволено да се вкарват в употреба електроцентрали на въглища и мазут от така наречен аварийна енергосистема.

Решението за рестартирането им е взето за спестовност на природен газ, в резултат на опасността от енергийна рецесия и има краткотраен темперамент, прецизира Дойче Веле.

Kraftwerk Mehrum към този момент е единствената работеща на въглища Топлоелектрическа централа, която е записана за рестартиране. През юни 11.2% от електричеството в Германия е създадено от природен газ.

Постановление на държавното управление позволява да се продава електрическа енергия от аварийни електроцентрали, работещи с изкопаеми горива, до края на април 2023 година

Временното им рестартиране е от стопански интерес за операторите на електроцентрали, защото цените на електрическата енергия на едро сега са високи. В същото време на международния пазар има задоволително каменни въглища.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР