Първата фаналока, родена в САЩ, направи своя дебют в зоологическата

...
Първата фаналока, родена в САЩ, направи своя дебют в зоологическата
Коментари Харесай

Интернет полудя по очарователно бебе фаналока

Първата фаналока, родена в Съединени американски щати, направи своя дебют в зоологическата градина в Нашвил предишния месец и плени сърцата на интернет потребителите.

Родителите на кученцето, което е малко прочут тип, произхождащ от Мадагаскар, идват в зоопарка неотдавна.

Мъжкото кученце е крепко и се отглежда от ветеринари в зоологическата градина, съгласно известие за пресата, представено от Travel + Leisure. Все още не е ясно дали очарователното животно има име.

Новороденото сега се побира в човешка длан, само че в последна сметка ще нарасне до размера на домашна котка.
View this post on Instagram
A post shared by Nashville Zoo (@nashvillezoo)

Трите фаналоки са единствените от техния тип сега в оборудване на AZA (Асоциация на зоологическите градини и аквариуми) в американския зоопарк в Нашвил, който работи за повишение на осведомеността за животното и ще взе участие в напъните за опазването на типа.

Зоологическата градинасъобщи щастливата вест и в Twitter.

A BABY FIRST: We are thrilled to announce a spotted fanaloka was born on April 29 and can be seen in the neonatal care room at our Veterinary Center. This is the first known of its species to be born at an AZA facility here in the United States.???? We're a fan!???? pic.twitter.com/JEWJGFalKw
— Nashville Zoo (@NashvilleZoo) May 13, 2022
Според Международния съюз за запазване на природата (IUCN), фаналоките са уязвим тип заради заличаване на местообитанията им. Обикновено те живеят в гористите региони на Мадагаскар. Но заради обезлесяване, дърводобив и рандеман на дървени въглища тяхното естествено местообитание изчезва. Животното също по този начин е застрашено и от бракониерство, съгласно IUCN.

Откакто дребната фаналока е показана пред света, хората се влюбиха в животното, което наподобява на композиция от лисица и невестулка. Но не позволявайте на очарователното лице да ви заблуди - типът се смята за втория по величина див звяр в Мадагаскар. Те се хранят с дребни бозайници, влечуги, птичи яйца, водни животни и инсекти.

Това са нощни животни с дълготрайност на живота от към 21 години, съгласно Музея по зоология на университета в Мичиган.

Фаналоката може да бъде забелязана в стаята за неонатални грижи на Ветеринарния център на зоологическата градина. В нея се намира и излюпващ се кралски лешояд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР