Първата дама на САЩ Джил Байдън направи в неделя изненадващо

...
Първата дама на САЩ Джил Байдън направи в неделя изненадващо
Коментари Харесай

Джил Байдън се срещна с деца и с Олена Зеленска в Украйна

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън направи в неделя изненадващо и необявено пътешестване до Украйна, с цел да изрази поддръжката си за народа, страдащ в изискванията на съветска инвазия. Тя като посети учебно заведение, което служи за краткотраен подслон и се срещна с първата дама на Украйна Олена Зеленска.

За Зеленска това е първата публична обществена поява след началото на войната. Срещата сред двете първи дами се случи тъкмо на американския Ден на майката или Mother's Day в дребното градче Ужхород, ситуирано на словашко-украинска граница.

" Исках да дойда в Деня на майката. Важно е да покажем на украинците, че тази война би трябвало да спре. Тази война е жестока. Народът на Съединените щати е солидарен с народа на Украйна ", сподели Байдън, представена от  " Ройтерс ".

" Знаем какво значи първата дама на Съединените щати да посети страна по време на война. Усещаме вашата поддръжка и водачеството на американския президент. Денят на майката е доста значим ден за нас ", отвърна Олена Зеленска. В обширна обява в Instagram брачната половинка на Володимир Зеленски добави усещанията си от визитата на брачната половинка на Джо Байдън:

" Това е огромно дело от нейна страна, тъй като всеки, който идва в Украйна в този момент, не може да се усеща 100% в сигурност. Като всеки от нас. Сега в Украйна няма безвредно място. "

" Само предния ден имаше ужасна вест: руснаците хвърлиха въздушна бомба върху учебно заведение в Билохоривка (на руски Белогоровка - б.р.) в Луганска област. 60 души починаха... Една от първите думи на Джил беше за тях. И въпреки всичко Ужхород е нашият гръб: точно тук, в най-големия център в Закарпатието, хиляди мигранти от Източна Украйна – майки и деца – са намерили леговище и избавление.

Джил и аз посетихме имигранти от Чернигов, Киевска област, моя роден Кривой Рих и доста други украински градове в локалното учебно заведение. За да намерят сигурност и успокоение, те са шофирали много часове. А преди този момент устояха повече от месец под всекидневен съветски обстрел... Днес те се усмихнаха с нас, само че можете да си визиите какво се случва в душите им. "

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

От обявата излиза наяве, че Олена е споделила с подробности за нов план - Националната стратегия за психическа помощ.

" Защото всеки украинец към този момент е претърпял психическа контузия – в окупация, в насилствена емиграция, под обстрел, загуба на близки. Плач и нерви всеки ден. "

" И същата невидима контузия, в допълнение към физическите рани, получават и нашите бранители. Затова желаеме да помолим нашите американски сътрудници да споделят своя опит. Съединените щати имат мощна стратегия за възобновяване след травматично стресово разстройство. Джил се съгласи, че това е значимо ", написа Зеленска.

Преди Джил Байдън друг представител на президентското семейство на Съединени американски щати не е посещавал Украйна. Първата дама на Съединени американски щати прекара предходните дни в Румъния и Словакия, където се срещна с украински бежанци.

 
Олена Зеленска - първа дама на Украйна от корицата на Vogue
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР