Първата част от историческите преговори между лидерите на Южна Корея

...
Първата част от историческите преговори между лидерите на Южна Корея
Коментари Харесай

Ким Чен Ун вече нямало да прави ракетни опити, има призив за една Корея

Първата част от историческите договаряния сред водачите на Южна Корея и КНДР приключиха в пограничния пункт Панминчжон. Мун Дже Ин и Ким Чен Ун организираха половинчасов диалог.
Ким е приел поканата да посети Сеул, разгласи прессекретарят на Мун Дже Ин. Мун пък се е оповестил за регулярни срещи с Ким.
Преди началото на диалозите Мун Дже Ин прикани Ким Чен Ун дружно да донесат мир и разцвет на Корейския полуостров. " Осъзнавам отговорността, която лежи на нашите раменете ни. И Ви благодаря за вашата увереност и храброст, която проявихте, идвайки на тези договаряния. Така че дано дружно да проявим геройство и увереност и да донесем мир и разцвет на Корейския полуостров. От този ден демаркационната линия към този момент не е знак на раздора, тя се трансформира в знак на мира ", сподели той.
Мун Дже Ин акцентира, че е подготвен да " договаря даже целия сегашен ден ", в случай че е належащо.
Ким Чен Ун пък изрази убеденост, че диалозите с Мун Дже Ин ще доведат до " положителни и значими резултати ". Преди началото на историческите договаряния, той уточни: " Пристигнахме тук с вярата да отворим нова страница в историята на двете Кореи. Уверен съм, че ще можем да проведем градивни диалози с президента Мун Дже Ин, които ще доведат до доста положителни и обилни резултати ", сподели той. Ким също по този начин акцентира, че не желае " повтаряне на предишното " и е решен да извърши всички отговорности, които севернокорейската страна поеме.
Резултати и хрумвания
Ким Чен Ун е заречен, че повече няма да буди президента на Южна Корея, Мун Дже Ин с изстрелване на ракети, което севернокорейската страна нормално прави в ранните утринни часове. Това разгласи на брифинг прессекретарят на южнокорейския президент Юн Йон Чанг. " Ким Чен Ун сподели на президента Мун, че схванал, че той постоянно се буди рано заран от изстрелваните ракети на Севера, и даде обещание, че към този момент няма да наруши съня му ", сподели представителят.
Същевременно Мун Дже Ин е предложил на Ким Чен Ун да се свържат стоманените пътища на двете страни. Проектът за свързване на железопътните линии е обсъждан от управлението на двете страни по-рано, само че не бе осъществен.
Друга концепция във връзка с двете Кореи даде сестрата на Ким Чен Ун - Ким Йо Чен. Тя е призовала да се форсира процесът на обединяването на Северна и Южна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР