Първа реакция след изборите и от президентството. Вицепрезидентът Илияна Йотова

...
Първа реакция след изборите и от президентството. Вицепрезидентът Илияна Йотова
Коментари Харесай

Първа реакция след изборите и от президентството

Първа реакция след изборите и от президентството. Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че България има потребност от устойчиво държавно управление,което да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, законността и икономическото развиване. Йотова дефинира като " екзотично " предлагането - актуалният длъжностен кабинет да стане постоянен.

Вицепрезидентът Илияна Йотова чака в идващите дни да надделее разсъдъка и новият парламент да излъчи постоянно устойчиво държавно управление.

" От държавно управление, което би трябвало да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за правда и за правила, за икономическо развиване. Бяха направени първите стъпки, огромните вложения, за това България да подава своя План за възобновяване, да успее да го отбрани в Европейска комисия. Предизвикателства, които надалеч надвишават партийния нарцисизъм ", уточни Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България.

Убедена е, че това чакат и българските жители.

" Ако партиите още веднъж се затворят в себе си и решат да отидат на трети вид, т.е. на още едни избори през тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ, в това съм уверена ", съобщи Илияна Йотова.

Според Йотова нов длъжностен кабинет не е добър излаз за България. А за концепцията настоящето служебно държавно управление да стане постоянно, сподели:

" Продължаваме с екзотичните оферти, само че аз считам, че всяка политическа групировка, която е тръгнала към избори, би трябвало да си поеме отговорността и да бъде подготвена да сформира кабинет със своите специалисти и визии ".

Ниската изборна интензивност да бъде съществено проучва, прикани вицепрезидентът.

" Дълбоко нямам доверие, че машините ги стопираха, че ги спря ваканцията, отиването на море. А се задава един различен огромен въпрос - дали пък хората не откриха, за кого да гласоподават ", означи тя.

Илияна Йотова дефинира като подправени вести обвиняванията на ГЕРБ, че президентът влиза в подмолни игри с Има Такъв Народ, а Бойко Рашков съзнателно работи против ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР