Партньорствата между индустрията и училищата все повече се признават като

...
Партньорствата между индустрията и училищата все повече се признават като
Коментари Харесай

Кой печели от партньорствата между индустрията и училищата

Партньорствата сред промишлеността и учебните заведения от ден на ден се признават като нов метод за даване на благоприятни условия за професионално обучение.

Според редовно проучване на този феномен, направено от Техническия университет в Куинсланд, Австралия, всички участници в процеса на партньорство сред учебните заведения и промишлеността реализират взаимно преференциални резултати.

В интернационален проект заинтригуваните страни - от държавните управления до фирмите, все по-активно се стремят да основат условия за съдействие на бизнеса с учебните заведения, с цел да може да се отговори на потребностите на стопанската система на знанието в постиндустриалната ера.

Има обилни изгоди от партньорствата сред промишлеността и учебните заведения. Първо, те разрешават на публичния бранш да понижи разноските, свързани с образованието, с помощта на поддръжката на частните компании, които имат успеваемост, непостижима за бюрократичните институции.

На второ място тези партньорства, изключително в минната промишленост, оказват помощ да се понижи разликата в развиването сред огромните градове и по-малките обитаеми места, като основават благоприятни условия за образование и развиване в селата.

Третата изгода и може би най-значимата за просветителния бранш е, че го вкарват в крайник с нововъведенията и новите работни практики в промишлеността.

Същевременно партньорствата са мотор на нововъведения и в самите предприятия. Докато споделят запаси и построяват доверие в локалните общности, те също ползват новаторски просветителни хрумвания, директно свързани с техните съответни потребности от работна мощ.

Индустрията също по този начин евентуално дава достъп до запаси, които са отвън финансовия потенциал на учебните заведения. Тези запаси включват съоръжение с индустриални стандарти, което е доста по-добро от всекидневно наличното в учебните лаборатории и работилници, както и специалисти с на практика опит и умения.

И най-после, посредством новаторска, контекстуализирана, основана на потребностите на промишлеността образователна стратегия партньорствата с учебните заведения могат да доведат до трансфер на познания и да основат готови за свободните работни места евентуални чиновници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР