При изненадващото си посещение в Киев ръководителят на американската дипломация

...
При изненадващото си посещение в Киев ръководителят на американската дипломация
Коментари Харесай

Блинкен към Зеленски: Военната помощ от САЩ вече е на път

При изненадващото си посещаване в Киев ръководителят на американската дипломация увери украинския президент, че американската военна помощ е " на път " към Украйна .

" Помощта е на път, част от нея към този момент е пристигнала, ще дойде още. И тя ще има действително значение на бойното поле ", даде обещание Антъни Блинкен по време на среща с Володимир Зеленски, съобщи Агенция Франс Прес.
 Антъни Блинкен
На фона на вътрешните битки сред републиканците и демократите на Съединените щати им лиши месеци да провиснал обещаната от Белия дом помощ в размер на към 61 милиарда евро . В резултат на тези политически различия украинската войска изчерпа оръжията си тъкмо когато Русия стартира нова атака през есента и зимата на 2023-2024 година

Украинският президент настояваше за нуждата от приемане на повече средства за противовъздушна защита , като прикани за две батареи " Патриоти " за района на Харков.

Харковската област е обект на съветска сухопътна офанзива от 10 май, и през последните месеци е подложена на интензивни бомбардировки, довели до нормиране на електрическата енергия.

Блинкен, който е на четвъртото си посещаване в Киев от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година, дойде в украинската столица с нощен трен от Полша.

Съединените щати отпуснаха още един пакет военна помощ в размер на към 1,4 милиарда $ , която беше изтеглена от запасите им, основно противовъздушни системи " Пейтриът " и " НАСАМС ", както и артилерийски муниции.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР