Австрийското чудовище на кръвосмешението Йозеф Фрицъл вече не представлява опасност,

...
Австрийското чудовище на кръвосмешението Йозеф Фрицъл вече не представлява опасност,
Коментари Харесай

Йозеф Фрицъл, който изнасилвал дъщеря си в продължение на 24 години, ще бъде преместен в обикновен затвор

Австрийското страшилище на кръвосмешението Йозеф Фрицъл " към този момент не съставлява заплаха ", само че не може да бъде освободен по " специфични превантивни аргументи " и ще остане в пандиза, постанови съд.

Поквареният изнасилвач може да бъде изместен в естествен затвор и към този момент не е належащо да бъде държан в заведение с нараснала сигурност за психологично заболели, разгласи през днешния ден регионалният съд в Кремс.

Josef Fritzl, 90, 'no longer poses a danger' but CANNOT be freed, court rules: Incest monster can be released from prison for the mentally ill but must be held in regular jail still
— Daily Mail Online (@MailOnline)
90-годишният мъж е държал щерка си в скрито подземие под дома си в интервала 1984-2008 година, като през това време я е изнасилил хиляди пъти и е станал татко на седем деца от нея.

През 2009 година той е вкаран в пандиза с доживотна присъда, само че предишния месец състав от съдии се събра, с цел да реши дали предходното правосъдно решение, с което се опитваше да блокира настояването му за независимост, би трябвало да бъде анулирано, като решението беше произнесено през днешния ден.

Съдът изслуша доказателства, в това число психиатричен отчет, в който се показва, че психическото положение на Фрицъл е мощно влошено заради деменцията му, което понижава " заплахата " и способността му да извърши наново закононарушение.

Съдиите обаче установяват, че " невижданата " престъпност на Фрицъл значи, че " не може да се одобри, че в бъдеще няма да бъде освободен от закононарушения ".

Те обявиха, че не е имало задоволително " проби " за него по време на престоя му в пандиза или при освобождението му, с цел да се дефинира по какъв начин ще действа отвън пандиза.

Austrian court approves rapist Josef Fritzl's move to regular prison
— CNA (@ChannelNewsAsia)
Фрицъл ще бъде с десетгодишен изпитателен период в елементарния затвор, което значи, че той може да бъде върнат в затвор с нараснала сигурност.

Решението на съда не е правно обвързващо, оповестява австрийското издание Heute, което значи, че то може да бъде анулирано.

През януари районният съд постанови, че Фрицъл към този момент не съставлява опасност за обществото и затова може да бъде изместен от пандиза с нараснала сигурност в елементарен затвор.

Това решение се преглежда като първа стъпка в развой, който може да докара до цялостното освобождение на Фрицъл от пандиза.

Отвратителните закононарушения на Фрицъл, включващи обезчестяване, насила и отнемане от независимост, провокират шокова вълна в Австрия и Европа през 2008 година

В продължение на повече от две десетилетия той държи в плен щерка си Елизабет в тясно и мухлясало мазе под издигнатата от него къща в Амщетен.

Елизабет, която той малтретира от 11-годишна възраст, изчезва през 1984 година на 18-годишна възраст.

Той я е изнасилвал хиляди пъти в продължение на доста години, като вследствие на насилието се раждат седем деца - три от които остават в плен при майка си.

Gericht will Straftäter vom Massnahmenvollzug in normales Gefängnis überstellen. Beschluss ist noch nicht rechtskräftig.
— SRF News (@srfnews)
Едно от тях умира от ръцете на Фрицъл единствено няколко дни след раждането си. Той изхвърлил тялото в инсинератор. Другите три деца са отгледани от Фрицъл и брачната половинка му Розмари.

Разкриването на отвратителните му закононарушения става едвам когато една от дъщерите му се разболява тежко и го принуждава да потърси здравна помощ.

През март 2009 година Фрицъл е изправен пред съда за ужасяващи обвинявания, в това число ликвидиране, обезчестяване и иго, и получава доживотна присъда.

През 2009 година Фрицъл е наказан на пожизнен затвор за блудничество, обезчестяване, насила, подправено отнемане от независимост, подчиняване и за ликвидиране по несъобразителност на един от малолетните си синове.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР