Партията на Веселин Марешки ще експлоатира до максимум потенциала си

...
Партията на Веселин Марешки ще експлоатира до максимум потенциала си
Коментари Харесай

Политолог: Марешки ще изнудва до максимум в парламента

Партията на Веселин Марешки ще експлоатира до най-много капацитета си за изнудване, който неимоверно нараства с напускането на Българска социалистическа партия и неучастието на Движение за права и свободи за образуване на кворума. Това сподели политологът доцент Румяна Коларова
С напускането на Народното събрание „ Воля “ окарикатурява позицията на Българска социалистическа партия, сподели още Коларова, като изясни, че това са 2 несравними партии, които обаче се придържат към една и съща политическа тактика, предава " Фокус ".

Според нея „ Воля “ ще продължи да подсигурява градивна поддръжка за ръководещите. Доц. Коларова добави, че сегашната политическа обстановка е резултат от отдалечаването на Българска социалистическа партия от тактиките и програмните модели на европейската левица. Има огромна разлика сред държанието на двете партии, обърна внимание политологът, като разясни, че „ Воля “ на първо място желае да покаже, че гласът им се слуша от ръководещите и едвам на второ място – че се дистанцират от българския парламент.

„ При Българска социалистическа партия е противоположното. Левицата преди всичко търси разграничаване от Народното събрание непременно, а едвам на второ място желаят да покажат, че гласът им се слуша. Защо? Защото Българска социалистическа партия търси предварителни избори за разлика от „ Воля “, която сегашната обстановка в Народното събрание я устройва, защото във връзка с кворума има ролята на основна партия и балансьор. Левицата търси коренен излаз от в този момент създалата се обстановка – те желаят предварителни избори “, разяснява Румяна Коларова и добави, че в случай че ГЕРБ резервира преднина на идните европейски избори, било то и с 2%, Българска социалистическа партия ще получи сериозен удар. За „ Воля “ обаче последващи предварителни избори биха били рискови, тъй като не се знае дали ще влязат в идващ парламент, посочи политологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР