ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Израелският премиер Бенямин Нетаняху е под нарастващ

...
ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Израелският премиер Бенямин Нетаняху е под нарастващ
Коментари Харесай

Ултиматум засилва натиска върху Нетаняху да направи следвоенни планове за Газа, дори докато битката бушува

ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е под възходящ напън от личния си боен кабинет и най-близкия съдружник на страната си по отношение на следвоенните проекти за Газа, макар че войната с Хамас не демонстрира признаци на край.

В събота Бени Ганц, член на военния кабинет и главен политически противник на Нетаняху, сподели, че ще напусне държавното управление на 8 юни, в случай че не е дефинирал нов боен проект, включващ интернационална, арабска и палестинска администрация, която да се занимава с цивилните въпроси в Газа.

Министърът на защитата Йоав Галант, третият член на кабинета, също прикани за проект за Палестина администрация и сподели в тирада тази седмица, че няма да се съгласи Израел да ръководи Газа.

Междувременно Съединените щати приканиха за възкръсване на палестинските управляващи, които да ръководят Газа благодарение на Саудитска Арабия и други арабски страни преди възможната държавност. Очаква се съветникът по националната сигурност Джейк Съливан да прокара тези проекти...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР