Масаж, релакс и онова страхотно отпускащо усещане за тялото и

...
Масаж, релакс и онова страхотно отпускащо усещане за тялото и
Коментари Харесай

Mасаж за дълъг и пълноценен живот - как подмладява тялото и духа

Масаж, релакс и това ужасно отпускащо чувство за тялото и мозъка. Наистина доста го обичаме, по тази причина е постоянно си го подаряваме. И не трябва да гледаме на него като разкош, а по-скоро като на нужда, тъй като изгодите надалеч не се изчерпват до справяне с болките в кръста и гърба да вземем за пример.
Прочетете още
Докато в множеството случаи дефинират резултата от масажа като временен, в действителност той може да има дълготрайни изгоди, свързани както с продължителността на живота ни, по този начин и с неговото качество. Разбира се, в случай че го практикуваме постоянно.

Различни проучвания до момента са потвърдили, че масажът има лечебни свойства както върху физическото, по този начин и върху психологичното ни здраве, а и върху цялостното положение на организма. Още през 2016 година се показва връзка сред него и продължителността на живота и се показва, че усъвършенства общото богатство на хора в преклонна възраст. През 2022 година пък се открива, че този вид терапия повлиява дейно и на пациенти с генерализирано обезпокоително разтройство.

 Снимка 665300

Дълголетието все по-често се свързва и с верния надзор върху напрежението - фактор от всекидневието, който води до прибързано стареене. а постоянното вървене на масаж е един страховит метод да се борим със напрежението и отрицателните последици от него върху организма.

Масажите подкрепят и дейното придвижване, и гъвкавостта ни. Те са страховит метод да активираме мускулите и да ги подготвим за натоварване или пък да ги отпуснем след него. Затова в случай че се практикуват и в по-напреднала възраст ще могат да се извлекат редица изгоди за двигателното положение, което е директно обвързвано с качеството на живот.

Масажите са потребни и поради това, че усъвършенстват кръвообращението, притока на лимфна течност и хранителни субстанции до всяка част от тялото. По този метод безусловно се подмладяваме вътрешно, подкрепят се разнообразни процеси и системи и се понижава опцията от развиване на някои болести, изяснява Health News.

За да получим всички тези изгоди обаче, би трябвало да бъде постоянни и непрекъснати. Препоръките са за масаж два или три пъти в седмицата с дълготрайност по 60 минути. Ако избираме да е единствено на тил, и сесия от 20-30 минути също ще ни донесе доста изгоди.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР