Партията на Лютви Местан ДОСТ разпространи декларация, озаглавена „Тежък рецидив“.

...
Партията на Лютви Местан ДОСТ разпространи декларация, озаглавена „Тежък рецидив“.
Коментари Харесай

Партията на Местан обвини ДПС, че реабилитира Възродителния процес

Партията на Лютви Местан ДОСТ популяризира декларация, озаглавена „ Тежък рецидив “. В нея се споделя, че „ С Решение на Общински съвет Лозница, в който Движение за права и свободи има тотално болшинство, още веднъж с цялостно единогласие е взето решение за създаване на монумент на различен участник в закононарушението Възродителен развой и член на Политбюро на Българска комунистическа партия – Пенчо Кубадински “.

От партията на Местан припомниха, че „ Преди няколко месеца Движение за права и свободи Велинград поддържа единомислещо концепция за създаване на монумент на ген. Семерджиев, който е не просто участник в така наречен Възродителен развой, само че е индивидът, който в качеството си на шеф на Генералния щаб на комунистическата войска изпрати танкове и БТР-и против спокойно протестиращите за своите имена и вяра турци и мюсюлмани. “

След припомнянето за паметника на Семерджиев, от ДОСТ декларират: „ Оказва се, че цялото разграничаване от Решението на Общински съвет Велинград е било неискрено, подправена маневра за илюзия на гласоподавателите “, след което допълват: „ Въпросът е до каква степен може да стигне Движение за права и свободи в гаврата си с гласоподавателите. Предполагаме те ще застанат до Корнелия Нинова при откриването на паметника на комунистическия деятел “.

Декларацията приключва по този начин: „ Реабилитирането на директните участниците в закононарушението Възродителен развой в действителност е закононарушение, освен това тежко. Повтарянето на това закононарушение към този момент е тежък рецидив. Мястото на рецидивистите не е в политиката, а в бунището на историята “ и е подписаната от ръководителя на ДОСТ Лютви Местан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР