Партия „Воля” отново настоя за оставката на вицепремиера и военен

...
Партия „Воля” отново настоя за оставката на вицепремиера и военен
Коментари Харесай

Марешки пак поиска оставката на Каракачанов

Партия „ Воля” още веднъж настоя за оставката на вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов. Мотивът за настояването, който показват от групировката в своя декларация, е, че министърът е нарушил законите, употребявайки Министерството на защитата в акцията за евроизборите.

"Скрит зад "щита " на министерството Каракачанов упрекна "Воля ", че са употребявали в обществените мрежи лого на Военновъздушните сили. Каракачанов очевидно е толкоз беззащитен и с толкоз изтънял рейтинг като министър, че вместо да подаде жалбата от името на Вътрешна македонска революционна организация, на която се води водач, употребява за тясно партийни цели страната, а оттова и честа и достолепието на българите под пагон, като ги забърка в фиктивен скандал ", показва се в декларацията.

От "Воля " обаче са безапелационни, че двата знака нямат нищо общо. Те акцентират и че за две години като боен министър Каракачанов освен, че не е направил нищо за армията, а даже в противен случай - оставил е военните без нужното окомплектоване и без почтено възнаграждение. Обвинението му към "Воля " пък показвало, че явно не познава и логото на Военновъздушни сили, показват от партията на Веселин Марешки.

Явно реакцията на Марешки и групировката му е в отговор на глобата, наложена от ЦИК, след подадена тъжба от шефа на кабинета на военния министър Илия Налбантов. Той алармира, че обединението „ Воля-Българските родолюбци” употребява обозначителния знак на Военновъздушните ни сили в пропагандните си материали.

На 5 май изборният регулатор постанови премахването на националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички пропагандни материали на коалиция "Воля – Българските родолюбци ".

Членовете на ЦИК са открили, че е налице нарушаване на възбраната за потребление на пропагандни материали, които заплашват държавната благосъстоятелност посредством потреблението на националния знак на военните въздухоплавателни средства, планувана в член 183, алинея 4 ИК, от обединението към Марешки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР