Партия Наш дом Израел обяви, че ще подкрепи закон, който

...
Партия Наш дом Израел обяви, че ще подкрепи закон, който
Коментари Харесай

Бъдещето на Нетаняху като премиер под въпрос

Партия " Наш дом Израел " разгласи, че ще поддържа закон, който няма да разреши на премиера Бенямин Нетаняху да образува идващото държавно управление , написа " Таймс ъв Израел ".
 Нетаняху на крачка от цялостно болшинство в Израел
Нетаняху на крачка от цялостно болшинство в Израел

При съвсем 100% от преброените бюлетини

Медията отбелязва, че евентуално ще бъде събрано болшинство за пробутване на такова законодателство в Кнесета.

В известие на партията се споделя, че е взето решение да насърчат приемането на два закона. Първият ще ограничи ръководството на премиера до два мандата, а вторият ще попречи на народен представител с повдигнати против него обвинявания да образува държавно управление.
 Партията на Нетаняху води на изборите в Израел
Партията на Нетаняху води на изборите в Израел

Очаква се " Ликуд " да има 36-37 места, а десният блок – общо 60…

Законодателството е ориентирано към Нетаняху, който четвърти мандат е министър председател. Освен това Нетаняху е упрекнат в корупция и машинация по три обособени случая. Процесът против министър-председателя ще стартира на 17 март.

" Наш дом Израел " се причислява към депутатите от " Синьо и бяло " и още две партии, които оповестиха, че ще поддържат законодателството, с цел да не се разреши на Нетаняху да образува коалиция. Ако всички членове на четирите партии поддържат двата законопроекта, те ще бъдат п рокарани в Кнесета с болшинство от 62 гласа.
 Израел гласоподава за трети път на парламентарни избори за година
Израел гласоподава за трети път на парламентарни избори за година

Проучванията демонстрират, че блокът на Нетаняху ще получи 58 места спрямо 55 за лявоцентристкия блок на Ганц

Вчера Нетаняху упрекна водача на " Синьо и бяло " Бени Ганц, че се пробва да подкопае демокрацията и че не зачита волята на народа, откакто опозиционната партия удостовери, че ще се опита да прокара законодателство, което да забрани на водача на " Ликуд " да служи като министър председател на фона на правосъдния развой.

" Ганц изгуби и в този момент се пробва да открадне изборите ", недоволства Нетаняху.

След изборите в понеделник блокът на премиера има 58 места при нужни минимум 61 места за болшинство в Кнесета. Блокът, който е срещу Нетаняху, има 62 места.

Ганц предложи сходен закон след изборите през септември , само че тогава не получи поддръжката на водача на " Наш дом Израел " Авигдор Либерман.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР