Партия ГЕРБ излезе с официална позиция относно разследването на ОЛАФ

...
Партия ГЕРБ излезе с официална позиция относно разследването на ОЛАФ
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кабинетът на Радев е нарушил изискванията на споразумението с ЕК

Партия ГЕРБ излезе с публична позиция по отношение на следствието на ОЛАФ по публичната поръчка за доставка на коли за Министерство на вътрешните работи, съобщи novini.bg.

" Според известието на ОЛАФ, следствието е за подготовката на процедурата по публичната поръчка и смяната на заложените в съглашението с Европейска комисия критерии за доставка на високопроходими коли. По времето на служебното държавно управление тези критерии са изменени от доставка на високопроходими коли на такива с нараснала проходимост, които в действителност не дават отговор на европейските стандарти за защита на границата и противопоставяне на миграционния напън ", прецизират от ГЕРБ.

" Промяната на тези критерии е нарушаване на условията на Споразумението с Европейска комисия, което е предмет на съответното следствие на ОЛАФ ", допълват от партията.

" Какви са били претекстовете за тези промени би трябвало да се откри от способените органи. Важно е да се означи, че Министерство на вътрешните работи е нямало по какъв начин да не подпише контракта при започване на 2018 година, тъй като преди този момент поръчката е била обжалвана поредно пред Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд, и е доказана от двата органа. Действащият български Закон за обществените поръчки не планува опция за анулация на влезнало в действие решение, доказано в това число и от българския съд ", приключват от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР