Партиите не са в добра кондиция, предстои шарен парламент и

...
Партиите не са в добра кондиция, предстои шарен парламент и
Коментари Харесай

Васил Тончев: Нов кабинет на ГЕРБ или нови избори

Партиите не са в добра кондиция, следва пъстър парламент и съставяне на нетрайно държавно управление. Това предвижда пред Dir.bg социологът Васил Тончев.

Той направи разбор на парламентарно показаните партии и новосформирани такива, какви са разновидностите за държавно управление и по какъв начин поръчката за втори мандат от Румен Радев въздейства на акцията.

Все отново е по-вероятно то да бъде дясноцентриско с присъединяване на ГЕРБ, само че нетрайно. Може би ще се наложи да имаме нови парламентарни избори - има възможност те да бъдат дружно с президентските или половин година по-късно, с цел да се търси по-стабилно парламентарно болшинство, счита Васил Тончев.

Предстои един доста по-труден метод за лъчение на последващо болшинство. Поради обстоятелството, това което към този момент споделих, че с Движение за права и свободи очевидно и намерено мъчно някой ще се ангажира да работи, което ще докара до това, че техните гласове би трябвало да бъдат преодолени. И в случай че да вземем за пример се образува болшинство отдясно към ГЕРБ, които биха могли вероятно да бъдат те участници в него, в случай че ли не патриотите, което евентуално ще стане сигурно, евентуално " Демократична България ", които макар че на митингите бяха с искане оставка под предлога Бойко Борисов няма да е идващият министър председател, най-вероятно ще влязат в такава коалиция. Но и това може да не стигне. Може да се наложи да се търси помощта и на Слави Трифонов, който в случай че не взе участие намерено в обединението, най-малко в Народното събрание да се сформира болшинството и да застане като " златната акция " за това болшинство. Такава комплицирана композиция би могла да се получи.

А вляво ще забележим - Българска социалистическа партия, Мая Манолова до тях. И тук към този момент мъчно се намира трети сътрудник - отново вероятно Слави Трифонов, който обаче изрично съобщи, че не би желал да има нищо общо с левицата и Корнелия Нинова. Тук би могло да се появи и Движение за права и свободи, само че би могло да се появи и от другата страна, въпрос на стратегия, въпрос на договаряния, счита Васил Тончев.

На този стадий е много рисково за всички.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР