Партиите, които ще имат представителство в новия парламент се събраха

...
Партиите, които ще имат представителство в новия парламент се събраха
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! ПП и ДБ отсвириха ГЕРБ за Зеленски. Костадинов се закани да покани посланиците на Русия и Беларус

Партиите, които ще имат посланичество в новия парламент се събраха през днешния ден, с цел да обсъдят концепцията на ГЕРБ украинският президент Володимир Зеленски да направи видеообръщение по време на тържественото разкриване на 48-ото Народно събрание.

Политическите сили не се съгласиха да позволен видеообръщението, главните съперници са били Политическа партия и Демократична България.

Ако бяхме поканили Зеленски, той щеше да покаже отношение към събитията и към проблемите в България. Демократична България и Политическа партия нямаха съществени причини против това той да не се обърне към Народното събрание. Ние предложихме да създадем дружно предлагането за помощ за Украйна, съобщи Даниел Митов от ГЕРБ.

Българска социалистическа партия се оправдават за какво не са през днешния ден тук, като предизвикват диалози за инфлацията. Срещите преди конституирането на новия парламент са организационни, хубаво е да се случи след конституирането на този парламент такава среща. Ще обсъдим, несъмнено ще присъстваме на тази среща, съобщи Екатерина Захариева.

Поне сега тече диалог, значимо е партиите да беседват между тях, належащо е да се обрисуват ясно проблемите на обществото, търсят се по идеологически принцип, съобщи Даниел Митов.

По отношение на договарянията за държавно управление, те са на зародишен стадий, съобщи още той.

Надежда Йорданова от Демократична България съобщи, че партията й ще внесе план за решение за военна помощ за Украйна. Още на първия председателски съвет е взето решение да се предложения Зеленски, само че не на откриването. Въпросът за включването му бе прегледан и най-добре за нас е поканата да бъде след конституирането на Народно събрание, съобщи Йорданова.

Колегите от ГЕРБ направиха опит да сложат в устите ни някакви причини, само че това не е по този начин, дано бъдем справедливи, ние поддържаме предлагането за послание на Зеленски, само че когато това е подходящо, уточни още тя.

В първия работен ден ще предоставим предложение за решение за даване на военна помощ за Украйна, акцентира Йорданова.

Демократична България е декларирала, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, ще внесем 25 ограничения, които да обгръщат разнообразни области, уточни тя.

На въпрос дали Демократична България ще вземат участие в срещата на Българска социалистическа партия за инфлацията, тя сподели, че когато получат писмото, ще вземат това решение.

Никола Минчев от Политическа партия съобщи, че тържественото съвещание на Народно събрание не е мястото, на което да се обръща Зеленски. Партията му била „ за “, само че в друго време.

Имаме съвпадения по вижданията ни с ГЕРБ за Украйна и оръжието, само че това не е база за сформиране на коалиция, сподели още Минчев.

Костадин Костадинов от Възраждане пристигна единствено за коментар. В Народното събрание се е събрала евроатлантическата навалица и ние няма да се занимаваме с това, не ни е мястото там. Хората ни питат докога ще се занимаваме с това, сподели той.

Не знам какво ще е идващото, което ще се изиска, може би ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България да закичат с украински флагове българския парламент, да запеят химна на Украйна, да дойдат в синьо-жълти костюми. Вярвам, че здравият разсъдък ще надделее, само че ние обмисляме Да поканим съветския и беларуския дипломат, според от това до каква степен ще стигнат провокациите на Демократична България, Политическа партия и ГЕРБ, и мисля, че ще се провали първото съвещание, отсече той.

Основният проблем е, че изчезваме като страна, че изчезваме като народ, сподели Костадинов.

И даде образец със Северозапада, където селата остават без хора. В този мъртвороден парламент тематиката да бюджета е най-важната, съобщи още водачът на Възраждане.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР