Парламентът ще улесни пребиваването на чуждестранните военнослужещи от НАТО в

...
Парламентът ще улесни пребиваването на чуждестранните военнослужещи от НАТО в
Коментари Харесай

Парламентът улеснява престоя на военни от НАТО

Парламентът ще улесни пребиваването на задграничните военнослужещи от НАТО в страната.

Промените в Закона за прекосяване на територията ни от съюзнически и непознати въоръжени сили ще бъдат разисквани на първо четене.

Те плануват Министерството на защитата да дава с писмо нужната информация на Министерство на вътрешните работи за издаване на разрешенията и удостоверенията за престояване.

В момента съществува практическа неспособност за подобен документ. Причината е, че през 2016 година и подписан контракт за доставка на бланки за български персонални документи, в който не е планувана бланка за чиновници на НАТО и подвластни лица.

Такава бланка ще бъде направена след процедура за социална поръчка, като издаване на този документ може да стартира най-рано в средата на 2020 година

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще рапортува пред депутатите за процедурата за избор на стратегически вложител за създаване на АЕЦ „ Белене “ и опциите за структуриране на плана.

Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в парламентарния надзор с отговор на въпрос от Българска социалистическа партия за основаването на Държавна организация за пътна сигурност. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР