Парламентът ще отмени мораториума за нови лекарства с актуализация на

...
Парламентът ще отмени мораториума за нови лекарства с актуализация на
Коментари Харесай

Окончателно: Парламентът отменя мораториума за нови лекарства

Парламентът ще анулира мораториума за нови медикаменти с актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това ще се случи на постоянното пленарно съвещание в четвъртък (20 декември). Решението е взето на председателски съвет с консенсус сред ръководителите на всички парламентарни групи

"Мога да заявя изрично, че в началото наложеният мораториум нямаше да остави нито един пациент без лекуване. Целта на тази мярка беше да спре източването на финансови запаси от Здравната каса. Въпреки това, нямаше по какъв начин да допуснем избрани политически партии да не престават да се заиграват със страховете на хората и с анулацията на Параграф 6 желаеме да спрем спекулациите и неверните внушения в обществото ", разяснява ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред публицисти в Народното събрание.

"Много сме щастливи поради пациентите, че нашето предложение за актуализация на бюджета на НЗОК и отпадането на мораториума върху медикаментите, бе подкрепено от всички парламентарни групи и ще бъде подписано от всички ръководители на парламентарни групи. Една голяма неточност ще бъде поправена и хората ще получат опция за лекуване и вяра за живот. Внесохме това предложение от името на „ Българска социалистическа партия за България “ още през вчерашния ден. Няма потребност от спор кой пръв и кой втори. Тук значимото е здравето на българите и сме щастливи, че с тази корекция ще го подсигуряваме ", разгласи на собствен ред председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в известие до медиите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР