Парламентът ще намали мандата на членовете на Комисията за защита

...
Парламентът ще намали мандата на членовете на Комисията за защита
Коментари Харесай

НС решава в четвъртък за намаляване мандата на членовете на КЗК

Парламентът ще понижи мандата на членовете на Комисията за защита на конкуренцията от седем на пет години с измененията в закона, който е в дневния ред за седмицата.

С промените мандатът на членовете на комисията за защита на конкуренцията се понижава от 7 на 5 години. Така мандатът се възвръща какъвто е бил в интервала 2010-2021 година. Предвижда се Комисията да се състои от ръководител, двама заместник-председатели и четирима членове. Със законопроекта се вкарват и спомагателните гаранции за самостоятелност и професионализъм във връзка с членовете на Комисия за защита на конкуренцията. 

Промените са импортирани от депутати от ръководещата коалиция и се предлага да бъдат първа точка за пленарното съвещание в четвъртък. 

Първата точка за през днешния ден е второто четене на промените в Закона за ръководство на средствата по европейски структури и капиталови фондове. С измененията се основава нормативна опция Централното координационно звено да бъде проведено в администрацията на Министерски съвет, в Министерството на финансите или друго министерство. Предвиждат се и няколко ратификации на интернационалните документи. 

Предлага се депутатите да обсъдят и плана на решение за задължаване на Сметната палата да внесе в Народното събрание финален одитен доклад  при сключването и осъществяването на договорите за публични поръчки на Агенцията " Пътна инфраструктура " по отношение на проектирането, построяването и употребата на ТОЛ системата до края на 2020 година. 

В петък се планува парламентарен надзор, който ще включва обсъждане по запитване към вицепремиера по ефикасното ръководство Калина Константинова по отношение на положението на " Български пощи " -ЕАД.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР