За трета поредна година студенти от НАТФИЗ Кръстьо Сарафов“ създадоха

...
За трета поредна година студенти от НАТФИЗ Кръстьо Сарафов“ създадоха
Коментари Харесай

#ПромениКартинката обединява изкуството и културата за устойчива промяна към по-добро бъдеще

За трета поредна година студенти от НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ сътвориха въздействащи видеa за акцията, отдадена на казуса със замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове

Информационната акция #ПромениКартинката провежда първото си дискусионно събитие, отдадено на неразривната връзка сред обществените и екологични тематики и изкуството. В диалог с представители на НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ и уредниците на едни от водещите  културни и арт фестивали в страната, осведомителната акция показа обстоятелствата за световния проблем със замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени фасове, бъдещите начинания и ролята на изкуството и обществената ангажираност като път към устойчива смяна за по-добро бъдеще.

 
 Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България
„ От 2021 година описваме обстоятелствата за казуса със замърсяването с погрешно изхвърлените фасове, предизвикваме обществото и призоваваме за смяна на потребителското ползване, с цел да стане изхвърлянето на филтри на използвани тютюневи произведения отвън избраните за това места обществено недопустимо държание. Надяваме се, че дружно с нашите сътрудници по акцията, ще успеем да променим същински „ картинката “, тъй че да се опази чиста  градската среда и природата към нас “, показа Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България.

За трета поредна година осведомителната акция #ПромениКартинката продължава сполучливото си партньорство с НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ за основаване на поредност от къси видеа, въодушевени от посланията на акцията, като част от обучителен модул „ Социална реклама “ на студенти във 2-ри курс.

 

 #ПромениКартинката сплотява изкуството и културата за устойчива смяна към по-добро бъдеще

 

Девет екипа от студенти по постановка, операторско майсторство, драматургия, монтаж, тон и продуцентство показват по провокативен и въздействащ метод своя взор за „ #ПромениКартинката “, като насочат зов за обществено отговорно държание. Новите вдъхновяващи аудио-визуални творби бяха показани в границите на специфичното дискусионно събитие от преподавателите в НАТФИЗ и надарените студенти, които сполучливо пречупват през изобретателната си призма световния проблем и  провокират обществото към отговорно потребителско държание.

Колаборацията сред гениите на Националната академия за театрално и кино изкуство е измежду интензивностите на акцията с най-широк отзив, а атрактивните видеа можете да видите в Специални планове - Промени Картинката (promenikartinkata.bg).

 

 #ПромениКартинката сплотява изкуството и културата за устойчива смяна към по-добро бъдеще

 

Проектът е извънредно забавен, тъй като дава независимост на студентите и е същинско предизвикателство и провокация за тях. Вече три години потвърждаваме, че той има положителен смисъл и публичен резонанс, разяснява доц.Росица Илиева, един от главните преподаватели в модула по „ Филмов и ефирен монтаж “ в катедра „ Аудиовизуално произвеждане “ във факултет „ Екранни изкуства “ в НАТФИЗ.

Това действително партньорство с бизнеса в действителност е преходът на студентите с техните истински хрумвания и креативен планове към бъдещите им работни места и пазара на труда, добави гл.ас. доктор Христо Бонев, учител в компетентност „ Филмово и телевизионно продуцентство “ в НАТФИЗ .
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР