Парламентът се опъна на правителството и отхвърли предложението и армията

...
Парламентът се опъна на правителството и отхвърли предложението и армията
Коментари Харесай

Армията няма да участва в полицейски операции

Парламентът се опъна на държавното управление и отхвърли предлагането и армията да се включва в интервенции на Министерство на вътрешните работи по решение на кабинета при закани с висока социална заплаха.

" Текстът не беше добре дефиниран, нямаше нужната уточненост и създаваше двусмислие. Точно заради тази причина този текст не беше признат в комисията ", съобщи в коридорите след гласуването на измененията в закона за защитата ръководителят й Константин Попов. " Армията и Въоръжените сили няма да вземат участие в такива интервенции, които би трябвало да са отговорност на Министерство на вътрешните работи, по-специално на Жандармерията ", добави депутатът от ГЕРБ.

" Имаме разделяне на управляващите. Министерски съвет не може да ни диктува това, което да се случва в Народното събрание ", сподели шефът на военната комисия.

Мнението на депутатите от военната комисия беше подкрепено и от военните - началникът на защитата, ген. Андрей Боцев, се съгласи с ген. Попов и разяснява, че препоръчаните от Министерски съвет текстове не са били положителни.

" Друг е въпросът, в случай че се внесе сериозна конкретика, дефинират се ясно понятията, само че когато не е ясна концепцията, няма смисъл да се появят такива текстове. Идеята не е неприятна, само че не е добре дефинирана ", добави Попов.

В същото време армията резервира всички свои задължения по закона за битка с тероризма, по защита на границата и при бедствия и повреди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР