Парламентът събра кворум от 184-ма регистрирани депутати и започна работа.

...
Парламентът събра кворум от 184-ма регистрирани депутати и започна работа.
Коментари Харесай

Парламентът започна дебатите по втория вот на недоверие

Парламентът събра кворум от 184-ма регистрирани депутати и стартира работа. Първа точка от дневния ред е разискване на втория избор на съмнение към кабинета за несправяне в бранш " Отбрана и сигурност ", импортиран от " Българска социалистическа партия за България ", с поддръжката на " Възраждане " и " ИТН ".

Част от претекстовете на вота е и тематиката Шенген.

Според предварителните поръчки ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи  няма да поддържат желаната от трите опозиционни обединения оставка на кабинета.

В взаимозависимост от това - по кое време ще е краят на разискванията ще бъде планувано и самото гласоподаване. Според правилника на Народното събрание, това би трябвало да бъде не по-рано от 24 часа след привършване на дебатите.

Първият избор на съмнение за държавното управление на Николай Денков беше обвързван със бранш енергетика и не мина в пленарна зала. Вносителите и тогава бяха " Българска социалистическа партия за България ", Има Такъв Народ и " Възраждане ".

Изслушване на министър-председателя Николай Денков и министъра на енергетиката Румен Радев за обстановката с неработещата от пролетта на 2022 година ПАВЕЦ " Чаира “, която е извънредно значима за балансирането на енергийната система е първа точка за на следващия ден.

Две оферти за дерогация на съветския нефт – на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) са включени също за четвъртък.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/705874871454379
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР