Парламентът отхвърли единодушно ветото на президента върху разпоредби от промените

...
Парламентът отхвърли единодушно ветото на президента върху разпоредби от промените
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли ветото на президента

Парламентът отхвърли единомислещо ветото на президента върху разпореждания от измененията в Закона за държавната благосъстоятелност. " За " повторното приемане на промените гласоподаваха 143 народни представители. От ГЕРБ, " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи обявиха, че не споделят терзанията на екипа на президента и още веднъж поддържаха измененията в закона.

Съгласно правилника при наново приемане на закона с болшинство повече от половината от всички депутати, това значи, че ветото е преодоляно.

Законът за държавната благосъстоятелност бе признат на 15 май и главната му цел е да се усъвършенства и форсира процесът по създаване на значими национални обекти, както и да се предизвикват вложенията в индустриалния бранш. С промените се планува и притежателите на аграрни парцели над 50 дка да бъдат по-добре обезщетени при наложително отчуждаване.

Новото му разискване от депутатите се наложи, откакто президентът наложи несъгласие на закона 27 май. Румен Радев счита, че не е реализиран баланс сред публичния интерес и предпазеното от Конституцията право на благосъстоятелност и вместо резултата на ускорение се основава риск от закъснение на значими инфраструктурни обекти. Държавният глава възразява и против неравнопоставеността сред дребните и едрите притежатели на аграрни земи и горски територии, които ще се обезщетяват по друг метод. Според него тази смяна основава сериозен риск вместо да се форсира процеса на създаване на значими национални обекти, той да бъде занимателен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР