Парламентът одобри социалните помощи да се определят съобразно линията на

...
Парламентът одобри социалните помощи да се определят съобразно линията на
Коментари Харесай

Парламентът прие социалните помощи да се определят от линията на бедност


Парламентът утвърди обществените помощи да се дефинират съгласно линията на беднотия за съответната година, а не както е сега на база на обезпечения най-малък приход. Това взеха решение депутатите с дефинитивно признатите промени в Закона за общественото подкрепяне, импортирани от държавното управление, съобщи БНР.

Безработни, които дават отговор на изискванията, само че отхвърлят присъединяване в стратегии за претовареност, да бъдат лишени от тази поддръжка за период от шест месеца, а не 1 година, както до момента, записаха още депутатите.

Поправките разрешават на обществения министър и упълномощени лица да имат право на достъп до данни от осведомителните системи и регистрите, поддържани от Агенцията за обществено подкрепяне. Промените влизат в действие от 1 юни следващата година.

Депутатите одобриха дефинитивно и ремонти в Закона за фамилните помощи за деца. Прието беше и фамилии с ниски приходи да получават помощи за деца от 1-ви до 4-ти клас в размер на 300 лв.. Мнозинството одобри предлагането на Българска социалистическа партия помощта за началото на образователната година за деца от фамилии с ниски приходи да бъде от 1. до 4. клас, а не както е в този момент единствено за първокласници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР