Парламентът одобри с голямо мнозинство и без дебат бургаската депутатка

...
Парламентът одобри с голямо мнозинство и без дебат бургаската депутатка
Коментари Харесай

Без дебат: Депутатите избраха зам.-председател на Комисията за финансов надзор

Парламентът утвърди с огромно болшинство и без спор бургаската депутатка Диана Йорданова да стане зам.-председател на Комисията за финансов контрол (КФН). Така тя ще напусне Народното събрание, с цел да заеме новия пост. Това ще се случи след полагането на клетва пред Народното събрание, която обаче бе отсрочена за различен ден, оповестява "Флагман ".
Йорданова ще е с сектор „ Осигурителен надзор” и ще управлява пенсионните фондове.
Одобрена беше кандидатурата и на Бойко Атанасов, който става зам.-председател на КФН с сектор „ Надзор на капиталовата дейност”.
Номинациите на Диана Йорданова и Атанасов бяха гласувани „ ан блок”. „ За” бяха 117. 6 гласоподаваха „ против” и 23 – „ въздържал се”. Дебат в пленарна зала въобще нямаше.
Подобна беше и обстановката при чуването в отрасловата парламентарна комисия. По всичко проличава, че поддръжката за двамата бе авансово контрактувана, в това число и с част от опозицията.
Движение за права и свободи по всяка възможност са дали поддръжка за кандидатурите. Неофициално се счита, че договорката с тях е обвързвана с Бойко Атанасов, който е някогашен началник на Националната организация по приходите и е считан за непосредствен до партията на Доган.
След напускането на Диана Йорданова се чака народен представител на нейно място да стане общинският водач на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков. Дали обаче това ще стане, следва да забележим, защото в морския град има индикации за вътрешно-партиен спор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР