Парламентът одобри на второ четене законопроекта за ратифициране на Споразумението

...
Парламентът одобри на второ четене законопроекта за ратифициране на Споразумението
Коментари Харесай

Окончателно - парламентът ратифицира споразумение със САЩ за АЕЦ Козлодуй

Парламентът утвърди на второ четене законопроекта за одобрение на Споразумението сред държавните управления на България и Съединени американски щати по Проекта за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй "  и Ядрената стратегия за цивилен цели на Република България, подписано в София на 12 февруари 2024 година. 

" За "  бяха 161 депутати, " срещу "  - 56, трима се въздържаха. " За " бяха народните представители от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната-Демократична България “(ПП-ДБ), Движение за права и свободи  и „ ИТН “. " Против "  гласуваха от  " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България "  и четирима нечленуващи в парламентарна група народни представители.

В полемиката участваха главно представители на опозицията. От " Възраждане " описаха ратификацията като " една огромна кражба ", а Народното събрание е " гумен щемпел ".

" Всичко е поради технологията  АР1000 ", каза Борислав Гуцанов (БСП).

За следващ път от левицата припомниха, че има една-единствена централа, която работи по тази технология Гуцанов отбеляза, че  Великобритания се е отказала от тази технология и няма нито една страна в Европа, която да е подготвена да стане пробна площадка.

" Защо се натискате и слагате наколенки, това ще е " черна дупка ", в която парите ще потънат, само че нуклеарна мощ няма да бъде построена ", съобщи Борислав Гуцанов.

Той означи, че Българска социалистическа партия постоянно е била за нуклеарната енергетика, само че иска реални дейности, а не " следващата кражба ".

" По каква логичност ще подпишем с канадска компания, чието управление е в Съединени американски щати, какво ще направи американското държавно управление, в случай че тя банкрутира ", попита сътрудника му Румен Гечев. " Какво става с парите на българския народ ", добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР