Парламентът на Полша прие в четвъртък закон, който ще легализира

...
Парламентът на Полша прие в четвъртък закон, който ще легализира
Коментари Харесай

Полша прие закон, който позволява отблъскване на мигранти

Парламентът на Полша одобри в четвъртък закон, който ще легализира отблъскването на мигранти на границите, съобщи  Ройтерс.

Правозащитни групи подлагат на критика обаче отношението на правителството на премиера Матеуш Моравецки  към мигрантите на фона на обвинявания за многочислени незаконни отблъсквания на границата. Шест души бяха открити мъртви наоколо до граничната линия откогато е повишен миграционният поток. 

Граничните служители на реда споделят, че работят според държавните разпореждания, които бяха изменени през август, а в този момент са записани в закон. Той би трябвало да бъде утвърден и от президента Анджей Дуда, с цел да влезе в действие.

Измененията дават право на граничните управляващи да наредят на разположение, хванато при незаконно секване на границата, да напусне територията на Полша въз основа на решение на началника на Гранична защита. Заповедта може да бъде обжалвана пред командира на Гранична защита, само че това не анулира осъществяването й.

Полша, Латвия и Литва, които граничат с Беларус, оповестяват за повишен миграционен напън по границите си. Варшава и Брюксел упрекнаха държавното управление на президента на Беларус Александър Лукашенко, че улеснява миграцията в Европейски Съюз като тип " хибридна война " в отговор на европейските наказания против Минск. 

Полша възнамерява да похарчи над 1,6 милиарда злоти (404 млн. долара) за създаване на стена на границата си с Беларус според законопроект, който депутатите би трябвало да обсъдят през днешния ден, в опит да се спре потока от мигранти, които се пробват да преминат. 

Това става, откакто немската полиция заяви за увеличение на броя на мигрантите, които незаконно влизат в Германия, най-популярната последна дестинация измежду мигрантите, откакто първо минават беларуско-полската граница и си проправят път на запад през Полша.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР