Парламентът избра Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов

...
Парламентът избра Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов
Коментари Харесай

С кворум от Воля: Избраха Бойко Атанасов за шеф на КФН

Парламентът избра Бойко Атанасов за ръководител на Комисията за финансов контрол (КФН). В гласуването участваха 134 народни представители и всички бяха " за ".

Въпреки заканите на Веселин Марешки, че напуща Народното събрание, депутатите от " Воля " осигуриха кворума в пленарна зала. Това стана при втората регистрация. При първата Народното събрание не съумя да стартира работа. Малко преди 9 ч. се организира председателски съвет, като по неофициална информация идната сряда ще се организира среща сред ГЕРБ и " Воля ".

Бойко Атанасов бе единствен претендент за ръководител на КФН, повдигнат от водача на " Атака " Волен Сидеров и група народни представители. Атанасов бе доскорошен зам.-председател. След избора му за ръководител, той подаде оставка като зам.-председател и Народното събрание я гласоподава.

В отчета на Комисията по бюджет и финанси се показва, че Атанасов има 20-годишен професионален опит в областта на обществените финанси и има нужното обучение и обществена известност да заеме длъжността. При чуването си пред комисията Атанасов е обрисувал три съществени цели пред КФН: основаване на постоянен екип от професионалисти; създаване на транспарантна и навременна връзка с обществото; реализиране на извънредно прецизен контрол във връзка с поднадзорните лица в трите съществени посоки, контролирани от КФН - финансовите пазари, застраховането и пенсионните фондове.

След избора Атанасов благодари за доверието на народните представители. Ще нося цялостна отговорност по реализиране на извънредно тежкия контрол във връзка с поднадзорните лица, които се контролират от комисията, сподели той. " Ще правя оценка доверието, което ми давате. Предстои ни доста работа. Вярвам, че ще е в среда на колегиалност и деен разговор с бизнеса и институциите ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР