Парламентът гласува на първо четене проекта за инвестиционен разход за

...
Парламентът гласува на първо четене проекта за инвестиционен разход за
Коментари Харесай

На първо четене: Купуваме още осем самолета Ф-16


Парламентът гласоподава на първо четене плана за капиталов разход за още осем самолета Ф-16. Предвидено е те да костват на България 2,6 милиарда лв., осведоми Българска национална телевизия.

Продължават дебатите по решението за одобрение на плана за капиталов разход за вторите Ф-16. Това, което е планувано като капиталов разход е да бъдат добити още осем изтребителя, откакто през 2019 година страната ни подписа контракт за малко над 2,2 милиарда лв. със Съединени американски щати за първите осем.
-->
Така общо 16-те самолета би трябвало да оформят една ескадрила за българските Военновъздушни сили. В плана има планувани и три проектодоговора - за самите самолети, за авиационни управляеми ракети и за многофункционална система за разпределение на информацията. Предвидено е за разлика от първия контракт изплащането да бъде разсрочено за 10 години - до 2032 година

Към момента разпределението на поддръжката към този план в залата е ясна - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и Политическа партия застават зад този план, а Българска социалистическа партия и " Възраждане " са срещу. Вчера на гласуването в комисията по бюджет и финанси " Български напредък " се въздържаха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР