Парламентарната Комисия по културата и медиите прие на първо четене

...
Парламентарната Комисия по културата и медиите прие на първо четене
Коментари Харесай

На първо четене в комисия: Близо 55 млн.лв. за БНР, над 82 за БНТ

Парламентарната Комисия по културата и медиите одобри на първо четене проектобюджета на публичните медии за тази година, съобщи БНР.

Субсидията за Българското национално радио възлиза на 54 милиона и 723 хиляди лв., а за Българската национална телевизия е над 82 милиона лв..

Генералният шеф на публичното радио Милен Митев акцентира, че БНР е финансово устойчиво, само че измежду провокациите са разноските за електрическа енергия и радиоразпръскване:

„ На процедура нашият бюджет остава в същите рамки. Имаме планувани 566 хиляди лв. повече разноски, които са свързани с увеличение на продукцията на Радио Кърджали с три часа дневно, като по този метод тази стратегия извършва своята лицензия, издадена от Съвета за електронни медии.

Много ме радва това, което слушам от представителите на Министерство на културата - за благоприятни условия за диалози с тях по отношение на целево финансиране на музикалните сформира, защото считам, че в случай че можем да реализираме нещо такова, това значително ще реши и нашите проблеми по отношение на възнагражденията на чиновниците “, уточни Милен Митев.

Председателят на Комисията по просвета и медии в Народното събрание Тошко Йорданов изиска министерствата на културата и на финансите да показват сред двете четения на плана аргументация за определянето на бюджета на Българска национална телевизия:

„ Иначе персонално аз ще предложа понижаване на бюджета, тъй като това са големи пари. След това вероятно, при обикновено развиване нещата и при нов общоприет шеф и при прекрасен бизнес проект и план, в актуализацията на бюджета можем да възстановим тези пари “, сподели Тошко Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР