Парламентарната група на "Воля" поиска спешни мерки в здравеопазването -

...
Парламентарната група на "Воля" поиска спешни мерки в здравеопазването -
Коментари Харесай

От "Воля" искат демонополизация на НЗОК и регистър на болестите



Парламентарната група на "Воля " изиска незабавни ограничения в опазването на здравето - демонополизация на НЗОК и основаване на Регистър на болесттите в страната, съобщи Пламен Христов по време на брифинг в Народното събрание.

Той добави, че от партията желаят необятен публичен спор с присъединяване на Министерството на здравеопазването, Народното събрание, пациентски организации във връзка с унищожаване на монопола на здравната каса и основаване на естествена конкурентна среда в опазването на здравето.

Христов уточни, че с цел да се взимат съответни управнически решения, е належащо да се сътвори Регистър на болесттите. „ Не можем да се оправим с проблемите в опазването на здравето, без да имаме информация “, акцентира той.

От "Воля " са удовлетворени от дейностите на органите на реда във връзка с казуса с престъпния реекспорт на медикаменти и лишаването на българските пациенти от животоспасяващи и животоподдържащи медикаменти. Това потвърждава, че спекулациите във връзка с Веселин Марешки са единствено плод на подправени вести и на акция против "Воля ", разяснява Христов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР