Парламентарната група на „БСП за България“ е абослютно консолидирана по

...
Парламентарната група на „БСП за България“ е абослютно консолидирана по
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Единни сме – никакви гласове за Велико народно събрание

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ е абослютно консолидирана по въпроса за Конституцията – няма да участваме в подмяната на модела. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти, представена от „ Фокус “.

„ Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на парламентарната група обсъдихме поставения въпрос и взехме безусловно единомислещо решение, аргументирано освен това за какво няма да участваме в договаряния за Конституцията, няма да даваме подписи от тези 120 нужни за внасянето на плана и няма да подкрепим с гласове тези нужни 160, с цел да се свика Велико народно събрание. Категорични сме, че този парламент и това държавно управление са изчерпани. На финала на този мандат без съществено публично доверие не може да се разисква, взема решение този въпрос. Освен това по съществото на предложенията изрично се противопоставяме против премахването на обществената, правовата, демократичната страна и другите промени, които оферират в Конституцията ", сподели още Нинова.

" Смятаме, че това не е смяна на модела, която се чака от обществото, а е замяна на въпроса, с цел да се печели време от ръководещите. Няма да дадем мотив и да станем съучастници в този развой “, уточни тя.

Събираме необятна социална поддръжка, с цел да не допуснем препоръчаната от ГЕРБ смяна на Конституцията и заличаването на основите на държавността, увери водачът на левицата.

Корнелия Нинова разяснява и днешната си среща с депутатите от 7-ото Велико народно събрание.

„ Тук сме поканили депутатите от 7-ото Велико народно събрание, които са съставили, приели Конституцията. Имаме потребност от тяхната експертиза, мъдрост, опит. Предложили сме един план на декларация, тъй като желаеме да обединим експерти, адвокати, родолюбци освен партийни наши фрагменти, а всеки българин, който е подготвен да защитим основите на държавността, полезностите, като мир, правова страна, обществена, демократична страна, които отсъстват от плана на ГЕРБ. Събираме необятна социална поддръжка, а тези хора, са ни извънредно нужни “, акцентира Корнелия Нинова.

„ Може ли да ми кажете дали ГЕРБ педлагат нова конституция или смяна в тази. Едни приказват за нова Конституция, други за смяна. Май не е доста ясно какво оферират. Според мен оферират смяна в тази, а не изцяло нова. Ние сме взели участие в промени в Конституцията в други обстановка. Обществените връзки са налагали. Ние сме рационални хора, взели участие сме към този момент в такива процеси, само че това, което те вършат през днешния ден е изтриване на главните на държавността, на правилата на разделяне на управляващите. Това няма да го допуснем “, разяснява още Нинова.

Тя не се нае да предвижда дали партиите ще поддържат ГЕРБ за Конституцията.

„ Някои от партиите, от които това зависи, доста постоянно си сменят позициите. Не знам по какви аргументи. Въпросният господин Марешки си смени позицията в границите на нямаше и 24 часа. Не знам какви диалози текат зад вашите камери и микрофон. Знам единствено каква е нашата позиция и ще я отстояваме “, изясни още Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР