Парите никога не стигат. Без значение колко пари печелите, все

...
Парите никога не стигат. Без значение колко пари печелите, все
Коментари Харесай

Как да контролираме дълговете си?


Парите в никакъв случай не стигат. Без значение какъв брой пари печелите, все ще има обстановки, в които да се постанова да вземете пари на заем, с цел да реализирате своя фантазия или бизнес цел. Но по какъв начин да направляваме задълженията в рационални граници? Ето няколко практични съвета от:

Направете точна сметка на парите си

Ако взимате пари седмично или всеки ден, надали е елементарно да планирате по-големите разноски. Затова направете изпитание и запишете тъкмо всички доходи, които влизат в дома ви - от заплати, от наеми, от обществени помощи или такива, които взимате “на ръка ” от дребни услуги или продажба на движимости. Записвайте в продължение на един месец, с цел да разберете в края на интервала с какъв брой тъкмо пари разполагате.

Вижте защо харчите

Следващата стъпка за надзор на заемите и задълженията е да знаете къде отиват парите. Напишете какъв брой давате за сметки, какъв брой харчите за храна и какъв брой отиват “някъде ”. Често се оказва, че дребните разноски са немалка част от разноските и с малко надзор ще се окаже, че разполагате с задоволително пари.

Плащайте в точния момент

Всички сметки би трябвало да се заплащат в точния момент, с цел да се не се натрупат лихви и най-после да би трябвало да давате още повече. В някои случаи заплащането на куп за няколко месеца напред може да ви спести средства, тъй че проверете дали кабелната телевизия да вземем за пример не предлага оферта “плати 11 месеца, гледай 12 ” или друга сходна. При заплащането на годишен налог на жилището също има отстъпка, в случай че се заплати през месец януари.

Всички комунални разноски като ток, вода и такса за входа е добре да се заплащат на датата, с цел да не се натрупват. А и след тези заплащания ще знаете с какъв брой тъкмо пари разполагате.

Кога си заслужава да вземете заем

Обикновено заем се взима за съответна покупка или “закърпване на месеца ”. Заслужава си да се тегли, когато имате ясна визия по кое време ще получите идващите пари и ще започнете да погасявате или когато имате съответна потребност - 500 лева за тв приемник, тъй като остарелият е строшен или 1000лв за ортодонт, тъй като болката повече не се търпи. Когато заемът е изтеглен за нещо съответно и когато знаете с какви суми разполагате на месец, елементарно ще прецените периода и размера на вноските по погасяването му. По този метод ще държите дълга си под надзор, ще го изплатите в точния момент и ще можете още веднъж да се обърнете към кредитна институция като Изи Кредит, когато се наложи да вземете пари назаем.

Като цяло, поддържането на позитивен кредитен рейтинг, т.е история на добър надзор на задълженията, ще ви помогне да реализирате по-лесно огромните си фантазии и цели.

 

Статията не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет следва да се консултирате със експерт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР