Париж. Кандидатът за президент на Франция Ерик Земер бе нападнат

...
Париж. Кандидатът за президент на Франция Ерик Земер бе нападнат
Коментари Харесай

BFM TV: Кандидатът за президент на Франция Ерик Земур бе нападнат на първия си предизборен митинг

Париж. Кандидатът за президент на Франция Ерик Земер бе атакуван по време на първия си избирателен протест в парижкото предградие Вилпент, оповестява телевизионният канал BFM TV .

Земур, съпроводен от защита и публицисти, се е движил през зала към подиум, когато ненадейно от групата фенове е изтичал мъж, който го е нападнал. Той хванал с ръце главата на претендента, пробвайки се да го събори на земята. Нападателят незабавно е бил арестуван от защитата, която го е извела от залата. Задържан е за съзнателно принуждение.

Източници от полицията оповестиха пред телевизионния канал, че нападателят е прочут на органите по отношение на разнообразни закононарушения. Причините за нападението му са незнайни.

По-рано полицията и жандармерията задържаха 46 души във Вилпент за нарушение на периметъра за сигурност. По време на митинга на Земур в залата са избухнали сбивания сред съперници и поддръжници на претендента. По време на речта си Земур, който разгласи основаването на лично придвижване „ Реконкиста “, разкритикува остро управляващите и парламентарната съпротива. Ако бъде определен, той даде обещание да спре миграционните потоци към Франция и да понижи имиграцията до „ нула “.

На 30 ноември 63-годишният Земур разгласи решението си да се кандидатира за президент на Франция като самостоятелен кандидат. Никога не е заемал изборна служба. Работил е като публицист за разнообразни издания, създател е на няколко книги, някои от които са отдадени на рецензия на радикалния ислямизъм.

Списъкът с претенденти за поста държавен глава непрестанно нараства и към този момент включва повече от четири дузини имена. Първият тур на изборите във Франция ще се организира на 10 април 2022 година, а вторият - на 24 април.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР