Паравоенните бойци на Русия ще положат клетва пред знамето на

...
Паравоенните бойци на Русия ще положат клетва пред знамето на
Коментари Харесай

Жега! Действията на Путин след смъртта на Пригожин

Паравоенните бойци на Русия ще положат клетва пред знамето на родината. Това се показва в декрет на президента, подписан през днешния ден - два дни след хипотетичната гибел на водача на частната военна компания  " Вагнер " Евгений Пригожин съобщава " Франс прес ".

Съгласно указа мярката е ориентирана към  " образуване на духовни и морални основи за отбрана на Руската федерация "  и се отнася за членове на доброволчески формирования - термин, който нормално отбелязва наемнически групировки.
-->
Решението важи и за групировките, " които способстват за осъществяването на задания, сложени пред въоръжените сили ", и подразделенията на териториалната защита.

Бойците трябва да се закълнат във " честност към Руската федерация стриктно да извършват заповедите на своите командири и началници и да извършват съзнателно своите отговорности ", се показва в указа.

Документът е подписан от президента Владимир Путин два месеца, откакто Пригожин поведе своите бойци на протест против висшето управление на Москва.

Запитан за бъдещето на " Вагнер ", представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден, че " законно частната военна формация " Вагнер " не съществува ".

Наемническите групировки са механически неразрешени в Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР