Парагвайските сенатори внесоха законопроект, който цели да забрани създаването, съхранението

...
Парагвайските сенатори внесоха законопроект, който цели да забрани създаването, съхранението
Коментари Харесай

Поредната държава иска да забрани Биткойн и криптовалутите

Парагвайските сенатори внесоха законопроект, който цели да забрани основаването, съхранението и търговията с виртуални активи, както и основаването на ферми за рандеман на криптовалути.

На 3 април четиринадесет парагвайски сенатори, измежду които Колим Грегорио Сорока, Евер Федерико и Регина Лизарела, показаха предлагането в Сената. Те показаха угриженост по отношение на това, че крипто миньорите експлоатират хидроенергийните запаси на страната, изключително в Алто Парана.

Според сенаторите към февруари 2024 година в Алто Парана са разпознати повече от петдесет пространства, отдадени на крипто добива. Те подчертаха, че тези действия са довели до обилни финансови загуби за Националната администрация за електрическа енергия (ANDE), възлизащи на 700 милиона гуарани месечно или почти $60 илиона годишно.

Сенаторите акцентираха съществуването на секрети електрически връзки във фермите за рандеман на криптовалути , които съгласно тях съставляват 28% от потреблението на сила посредством нередовни връзки.

Освен това те акцентираха неналичието на отбрана на потребителите, ограничения за попречване на закононарушения, непоклатимост на пазара, бистрота, отговорност или енергийни гаранции, свързани с криптодобива. В резултат на това предлагането има за цел да забрани крипто добива, до момента в който не бъдат открити всеобхватни разпореждания.

Сенаторите оферират правна рамка за крипто добива, в която се преглеждат правни, финансови и свързани със сигурността съображения. Това включва установяване на ясни насоки за потреблението на сила и ценообразуването, обезпечаване на обективен достъп до сила и електрическа инфраструктура и намаляване на въздействието върху околната среда.

Предложените ограничения ще влязат в действие след утвърждението им, в очакване на обзор от Комисията по правораздаване и трудово законодателство.

Въпреки регулаторните провокации Парагвай остава прелъстителен за крипто миньорите заради изобилните си енергийни доставки, изключително от язовира Итаипу на река Парана, който генерира над 14 гигавата електрическа сила, което съставлява над 99% от енергийното произвеждане на страната. Този енергиен остатък трансформира Парагвай в желана дестинация за миньорите на Биткойн , които желаят да открият активността си.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР