ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен

...
ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен
Коментари Харесай

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в съдействие със съд в Ню Йорк, арестува локален гражданин, Идин Далпур, по обвинявания, свързани със комплицирана Понци скица.

Твърди се, че схемата е отмъкнала от вложители зашеметяващите $43 милиона посредством лъжливи капиталови благоприятни условия.

Предполага се, че тези благоприятни условия са включвали инициативи в промишлеността на хотелиерството в Лас Вегас и дружество за търговия с криптовалути. Далпур е упрекнат в примамване на вложители с обещания за забележителна възвръщаемост, които по-късно се оказаха фасада, прикриваща същинската същина на схемата.

Според обвинителния акт на ФБР Далпур е привличал вложения посредством компания под негов надзор, лъжливо представлявайки нейните ползи в секторите на хотелиерството и криптовалутите.

Под прикритието на скица за търговия с криптовалути, той твърдял, че купува крипто на цени на едро и го продава с облага на вложители на дребно. Инвеститорите бяха привлечени с обещания за годишна възвръщаемост, започваща от 42%, дружно с гаранции за сигурността на техните вложения посредством хипотетични застраховки и ескроу съглашения.

Разследванията обаче разкриха, че Далпур е взел участие в лъжливи действия, фабрикувайки контракти, фалшифицирайки банкови извлечения и създавайки фиктивна имейл преписка, с цел да измами вложителите.

Вместо да влага средствата, както е заречен, той ги е пренасочил, с цел да извърши облагите на предходни вложители, да финансира персонални разноски, в това число обилни загуби от хазарт, и да покрие частното образование на децата си.

Този арест е част от по-широка принуда от управляващите в Съединени американски щати против обвързваните с криптовалути Понци схеми. През последните месеци SEC разкри няколко лъжливи схеми, в това число такава на стойност $300 милиона, ориентирана към латиноамерикански крипто вложители и подправена скица за копаене и търговия с крипто.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР