Парадоксално, но главният идеолог на войната за „денацификация” на Украйна,

...
Парадоксално, но главният идеолог на войната за „денацификация” на Украйна,
Коментари Харесай

Това е човекът, когото Путин слуша за войната в Украйна

Парадоксално, само че основният идеолог на войната за „ денацификация” на Украйна, е почитател на един от основателите на националсоциализма в Германия, Карл Хаусхофер.

Основните насоки на политиката, следвана от съветския президент Владимир Путин сега, могат да бъдат открити в книгите на Александър Дугин.

Дугин е именуван от западните медии философът или даже „ мозъкът” на Путин, както и „ съвременен Распутин”. Определят вижданията му като крайнодесен ултранационализъм или даже съветски неонацизъм.

Той е мъдрец, политолог, социолог и журналист с голямо въздействие в модерна Русия. Ръководи Центъра за консервативни проучвания и е създател на Международното евроазийско придвижване.



Основната концепция на Дугин е, че Русия би трябвало да бъде „ велика сила” и един от геополитическите „ полюси” на света.

Според него Западът е изгубил духовността си, стремейки се към икономическо благополучие. А обичайна съветска просвета се опълчва на тази наклонност. Така Русия би трябвало да е културен и политически център на Евразия, в контраст на въздействието на Съединени американски щати.

В изявление пред „ Инсайдър” Дугин дефинира съветското оттегляне от позициите към Киев като „ чисто тактически ход”, който ще разреши на съветската войска да се прегрупира под управлението на новоназначения военачалник Александър Дворников, основна фигура в съветската акция в Сирия през 2015 година

„ В момента съветската войска се бори със суверенните сили, които постановат еднополюсен свят”, декларира Дугин, визирайки Съединени американски щати. „ Ние не можем да загубим тази война. В противоположен случай целият свят ще избухне в голям огън”.



Дугин е безапелационен, че съветската войска би трябвало да превземе Украйна.

„ Нашите бойци няма да се върнат вкъщи, до момента в който не бъдат унищожени задачите в цялата страна и не бъде открита сигурност, или до момента в който Зеленски не се предаде”.



През 2017 година Дугин искрено показва възгледите си в неизлъчвано до момента изявление за предаването на Си Би Ес „ 60 минути”.

Той счита, че Руската федерация е „ демократична тоталитарна империя”, от която Украйна би трябвало да е част.

„ Аз съм покровител на Путин. Аз предавам волята на нашето консервативно общество, на съветската еднаквост. Аз не дефинирам тези възгледи сам”, споделя Дугин.

Той показва, че това, че го назовават „ философа на Путин” е разследване от дейностите на съветския президент.

„ То кореспондира с това, което прави Путин и аз постоянно съм казвал”, декларира Дугин.

„ Вярвам, че бъдещето на Русия е да бъде велика, тъй като Русия постоянно е била или се е стремяла да бъде суперсила. Това е нашата фантазия. Не да управляваме света. А да бъдем уважавани като един от центровете, където се взимат решенията. Нашата фантазия не е за еднополярност, а за избрана многополярност. Да бъдем един от полюсите, а не единственият полюс”, споделя Дугин.

„ Според мен, с цел да станем още веднъж суперсила, да си върнем величието, не е наложително да бъдем водещата мощ на света, а едно от местата, където се взимат решенията. Но с цел да изпълним това, считам, че военната мощност и оръжията, в това число нуклеарните, не са задоволителни. Трябва да използваме средствата на дипломацията. Нуждаем се също от един тип нравствен мир. Трябва да бъдем освободени освен физически, като страна, само че и да възродим съветската нематериалност и идентичност”, смята Дугин.

Тази „ съветска идентичност” е основен съставен елемент от ултранационалистическата идеология на Дугин.

— «Список Путина»: База Форума свободной России (@spisokputina)
В неговите показа Русия, която се простира по едно и също време в Европа и в Азия, би трябвало да работи като преобладаваща „ евразийска сила” против западния демократизъм.

За задачата Москва би трябвало употребява средствата на пропагандата и дезинформацията, с цел да дестабилизира политическите си съперници и да анексира териториите, които са изконно съветски. Една от тези територии, съгласно Дугин, е Украйна. Причината е, че украинската самостоятелност пречи на превръщането на Русия в „ евразийска суперсила”.

Дугин намерено упорства за анексирането на Украйна. Освен това декларира, че Москва би трябвало да „ окуражи” Англия да напусне Европейския съюз. Също по този начин да трансформира Иран в собствен съдружник.

„ Това са единствено първите стъпки в моята евразийска визия”, споделя Дугин и признава, че Путин ги следва. „ Но това лишава прекалено много време. Той има безспорна власт. Причината е, че живеем в национална монархия. Не Путин постанова властта си над нас, а ние желаеме от него монархизъм и тоталитарно ръководство, да бъде доста по-авторитарен, в сравнение с е. Така че той малко ни разочарова, тъй като му лишава прекалено много време. За седемнадесет години той направи единствено първите стъпки. За толкоз време човек може да промени целия свят.”

Путин напълно не е единственият коз на Дугин в фантазията му за великолепие на Русия. Неговите книги имат голямо въздействие върху съветския хайлайф и по-важно, върху съветската войска.

Aleksandr Dugin, el "Rasputín de Putin " que ha modelado la visión del presidente ruso de su país y del mundo
El analista y estratega, conocido por sus puntos de vista ultranacionalistas, es considerado por algunos como el pensador más influyente de Rusia.
— TVEspañol Inc (@TVEspanol_inc)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР