От няколко дни Apple разпространява актуализацията iOS 17.5 за iPhone,

...
От няколко дни Apple разпространява актуализацията iOS 17.5 за iPhone,
Коментари Харесай

Ъпдейт на iPhone връща изтрити интимни снимки

От няколко дни Apple популяризира актуализацията iOS 17.5 за iPhone, която има много новости за потребителите. И един неочакван непряк резултат, който изненада неприятно мнозина, оповестява The Verge.

Доста консуматори оповестяват в обществените мрежи, че след актуализацията са видели в устройствата си фотоси, които са считали за изтрити преди доста време, от време на време даже години. Сред тях са и интимни и други " неуместни " фрагменти, споделят хората в мрежите.

Официално iOS пази изтрити фотоси 30 дни, с цел да могат да се възстановят, в случай че потребителят промени решението си. След това възобновяване им не е допустимо.

Оказва се обаче, че някои фотоси се пазят и то с години. Потребител алармира, че в устройството му се появили фотоси, които са изтрити през 2016 година А различен твърди, че откакто форматирал и продал устройството си на другар, след актуализацията също се появили остарели негови фотоси - към 300, в това число интимни. Има и сигнали, че са се възстановили фрагменти в устройства, които не са синхронизирани с iCloud.

Други хора пък оповестяват, че с изключение на фотоси, в устройствата им се появили и други остарели файлове и данни. Включително изтрити записи от гласова поща. Засега Apple не е коментирала случая.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР