Папа Франциск ще отпътува от България за Северна Македония. Министър-председателят

...
Папа Франциск ще отпътува от България за Северна Македония. Министър-председателят
Коментари Харесай

Папа Франциск лети за Македония

Папа Франциск ще отпътува от България за Северна Македония. Министър-председателят Бойко Борисов ще изпрати папа Франциск на летище София, когато завършва апостолическото пътешестване на Светия отец в България, напомнят от държавната пресслужба.

Папа Франциск идва в 8:15 локално време със аероплан от София. Той ще бъде посрещнат на летището от министър-председателя Зоран Заев и президента Георге Иванов.

По обяд на площад " Македония " в Скопие папа Франциск ще отслужи Света литургия. Очаква се на нея да участват към 15 хиляди души и то освен от Македония, а и от Хърватия, Албания, Косово.

Папа Франциск продължа своята балканска аудиенция. Северна Македония ще бъде 42-рата страна, която папата ще посети. За република Северна Македония това ще бъде първият папа, стъпил на нейна земя, напомня Българска национална телевизия.

Мотото на папското посещаване е " Не пердах се, малко стадо ", защото папата има благосклонност към дребните църкви в периферията, каквато е и македонската католическа черква.

Папата ще посети и къщата музей " Майка Тереза ". През 2016 година точно той я прогласи за светица. Майка Тереза е католичка, албанка по генезис, само че е родена през 1910 година в Скопие под името Анеза Гонджа Бояджиу.

В къщата музей папата ще има среща с представители на другите вероизповедания - католици, православни, мюсюлмани, с родственици на Майка Тереза и с небогати хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР