Папа Франциск показа чувството си за хумор в разговора с

...
Папа Франциск показа чувството си за хумор в разговора с
Коментари Харесай

Папата развесели Борисов с виц за протокола и терористите

Папа Франциск сподели възприятието си за комизъм в диалога с премиера Бойко Борисов. " От диалозите с папата доста неща човек научава. Неслучайно той даде образец " Знаеш ли разликата сред терористите и протокола - с терористите може да преговаряш ". Съобразявахме се колкото можем с протокола. Както аз не обичам да закъсняват при мен, някой да закъснява за другите срещи ", изясни Борисов. Той отново акцентира, че визитата на Светия отец е огромна реклама за България.

" Това посещаване е реклама пред целия свят. Такава реклама другояче коства милиони. Цял свят ще може това да го види. България стои добре на фона на споровете, които има в района и това се прави оценка. Октомври месец се разбрахме, за 6 месеца подготвихме визитата ", сподели Борисов.

" Неслучайно след тези три дни папата ще иде в Северна Македония, поради това че слагаме мирът и разбирателството преди всичко. Подаръците са ни знак. Благодарихме, че всяка година на 24 май има епископ от нашия синод. Кирил и Методий те почитат доста, създали са доста за мира и за образоването на доста нации в района. Затова и подаръка беше икона, везана, кадифе. Един персонален подарък - за първи път е чул " българско ", когато баба му му дала купичка мляко ", описа Борисов след срещата на четири очи с папа Франциск.

" Той идва с най-важните си министри. Те ми издадоха, че зависи къде си постави бележката. Като си говорихме за България и какъв брой неща имаме за председателството. Видяхме, че си записа нещо и гледах къде ще го постави ", изясни по какъв начин се е стигнало до визитата.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР