Пандемията се отрази в малки аспекти на демографията в страната.

...
Пандемията се отрази в малки аспекти на демографията в страната.
Коментари Харесай

Доц. Бърдаров: За бейби бум не може да се говори

Пандемията се отрази в дребни аспекти на демографията в страната. Това сподели доцент Георги Бърдаров в ефира на Нова телевизия. „ За бейбу взрив не може да се приказва “, безапелационен е преподавателят по демография в СУ " Св. Климент Охридски ".

„ Има повишение на раждаемостта и смъртността, което е разумно и обикновено. По принцип България има проблем със смъртността, като страната ни е водеща в света по този индикатор. Не мога да кажа, че пандемията се е отразила съществено на демографията. Разликите са напълно дребни ”, добави експертът.

Според него огромният проблем на България е смъртността и неналичието на младежи.

„ На нас доста ни липсва човечност и емпатия. Притеснява ни крайното разделяне на хората “, споделя Бърдаров. Той прецизира, че коронавирусът е засегнал главно огромните градове и дейните хора. Ситуацията в дребните обитаеми места съвсем не се е трансформирала.

„ Вярвам в положителното бъдеще на България “, споделя Бърдаров, уточнявайки, че счита по този начин не тъй като е оптимист, а тъй като има вяра в младежите в страната.

„ Един от проблемите на актуалните развити общества, освен на България, е големият % самотни хора. Основното у нас е, че те живеят в изолирани места ”, добави специалистът.

Преподавателят по демография си показва в България да няма огромна смяна след коронакризата. Споделя обаче, че е оптимист и има вяра в положителното бъдеще на страната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР