Пандемията от коронавируса тласка повече хора към употребата на наркотици,

...
Пандемията от коронавируса тласка повече хора към употребата на наркотици,
Коментари Харесай

Пандемията тласка повече хора към употребата на дрога

Пандемията от ковид тласка повече хора към използването на опиати, като и противозаконното развъждане също може да получи подтик, съобщи Организация на обединените нации в четвъртък, предупреждавайки, че последствията от рецесията евентуално ще се усещат " години напред ", заяви Агенция Франс Прес.

Базираната във Виена работа на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността (UNODC), която всяка година събира данни от необятната си мрежа от страни членки в своя годишен отчет, съобщи, че също по този начин се притеснява, че противозаконното развъждане на опиумен мак и листа от кока може да се усили, защото икономическата рецесия, породена от пандемията, докара до безработица и други проблеми по целия свят.
 Кокаин, хероин, кристал мет: Европа е задръстена от дрога Кокаин, хероин, кристал мет: Европа е задръстена от дрога
Попречи ли пандемията от ковид на бизнеса на наркокартелите и трафикантите на дрога? Би могло да се допусна, че е по този начин поради...

" Новият отчет демонстрира, че пазарите на дрога бързо са възобновили активността си след първичното спиране при започване на пандемията " предходната година, се споделя в изказване на организация.

Най-големият производител на опиат в Афганистан регистрира 37 % скок в количеството земя, употребена за нелегално развъждане на мак през 2020 година спрямо миналата година, се споделя в отчета.

Неравенството, бедността и изискванията на психологично здраве - известни фактори, които тласкат хората към използването на опиати - също се усилват по целия свят, се споделя в глава, озаглавена „ Последствия от COVID-19, които евентуално ще се усетят на пазарите за опиати през идващите години ".

Повечето страни оповестяват за увеличение на използването на канабис по време на пандемията, отбелязва документът, като добавя, че понижават хората, които виждат опасности в използването на опиати.

При рецесията се следи и увеличение на немедицинската приложимост на фармацевтични медикаменти, до момента в който потреблението на опиати, които " нормално се употребяват в обществена конюнктура ", като кокаин, е спаднала.
 Иззеха рекордно количество хероин в Украйна на стойност 81 400 000 $ Иззеха рекордно количество хероин в Украйна на стойност 81 400 000 $
Служителите на реда в Лвов иззеха рекордна партида хероин на стойност към 81 400 000 $, а четирима души бяха арестувани, заяви п...

UNODC означи все по-големи доставки на опиати и засилена контрабанда на фона на спиране на комерсиалния въздушен трафик.

Дори преди пандемията, производството на кокаин в международен мащаб се е удвоило в интервала сред 2014 и 2019 година, когато е достигнало нов връх от към 1784 тона, сочи отчетът. През последните години той доближи рекордни стойности, което също подхожда на възходящата приложимост на опиати в международен мащаб, частично заради възходящото международно население.

Веригите за доставка на кокаин за Европа се " диверсифицират, тласкат цените надолу и качеството нагоре и по този метод заплашват Европа с по-нататъшно разширение на пазара на кокаин ", се споделя в отчета.

Експертите прибавят, че възходящ брой по-малки групи, в това число някои с генезис от Балканите, в този момент са забъркани в трафика на кокаин, което води до " нараснала конкуренция и успеваемост ".

В позитивно развиване, следено от UNODC, площта, на която се отглежда кока, понижа в международен мащаб с пет % през 2019 година Това значително се дължи на първия забележителен спад в култивирането от шест години в Колумбия, макар че южноамериканската страна продължава да бъде най-големият източник на кокаин в международен мащаб.
 Цяло полицейско ръководство в Италия се оказа център на търговия с дрога, изтезания и изнудване Цяло полицейско ръководство в Италия се оказа център на търговия с дрога, изтезания и изнудване
Седем карабинери са задържани в Италия по обвинявания, включващи търговия с опиати, изнудване, изтезания и корист с власт. Всичк...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР