Пандемията от коронавирус променя световния ред. Тази теза влиза в

...
Пандемията от коронавирус променя световния ред. Тази теза влиза в
Коментари Харесай

Брюксел: Ковид-19 променя световния ред

Пандемията от ковид трансформира международния ред. Тази теза влиза в резолюция на европарламента във връзка свъртоносната болест. Тя ще е тематика на днешното съвещание на евродепутатите. Те ще обсъдят последствията от пандемията и по какъв начин тя трансформира международния ред. В чернова на резолюцията, която ще гласоподават, се показва, че пандемията е преломен миг на интернационалната сцена. Допълва се, че разпространяването на новата болест умножава заплахите и води към смяна в международния ред. В черновата се осъждат задържането на изключително значима информация за заболяването, както и опитите на Китай да употребява " дипломация на вируса " против Европейски Съюз в устрема си да построи международен облик на благодетел.

 

На съвещанието ще се приказва и за имунизациите против вируса. Европейската комисия предлага краткотрайно да има опция имунизациите против ковид да бъдат освободени от Данък добавена стойност или данъкът да бъде понижен.

Предвижда се облекчението да работи единствено за  препарати, предопределени или утвърдени от Европейската комисия и страните членки на Европейския съюз.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР